28.3.2020

Karanteeni = työleiri

Me suljimme itsemme omaehtoiseen karanteeniin, kun meidät palautettiin Afrikasta ennen aikojamme Suomen kamaralle. Kukaan ei sanonut meille halaistua sanaa karanteenista Helsinki-Vantaan lentokentällä ja niin saimme lentää kotikaupunkiin ja ajella taksilla kotipihaan. Nyt vasta, viikon päästä ulkomailta palaavia suomalaisia ohjeistetaan ja suljetaan karanteeniin.

Viikko on vilahtanut vilkkaasti. Olen elänyt ihan tavallista arkea - turvaetäisyydellä muista ihmisistä Vanhaa herraa lukuunottamatta. Olen leiponut pullaa ja kakkuja, laittanut ruokaa, lukenut kirjaa ja töllännyt telkkaria.

Vanhalle herralle tämä on ollut koettelevaa aikaa, sillä kuntosalille ja kavereille ei ole meneminen. Mies on viikon verran ollut niin hyperaktiivinen, että meikäläistä heikottaa, väsyttää ja pelottaa - mitä se keksii seuraavaksi?

 

Ensin Vanha herra pesi sitruunhapolla kahvinkeittimen, pyykinpesukoneen, astianpesukoneen ja höyrysilitysraudan. Sitten se irrotti kodinkoneiden irtoavat osat, imuroi, pyyhki ja puunasi. Minut se komensi pesämään sihtejä ja suppiloita, siivilöitä ja pesuvarsia - ihan niin kuin minä tietäisin, mikä on mikä.

Kun muutama olohuoneen naulanreikä oli paklattu ja maalattu, minut käskettiin ulos. Katkoimme aitapihlajat ja -sireenit. Haketimme oksat ja joulukuusen jämät odottamaan kukkamaiden ja pensasalustojen kevätkunnostusta. Sitten kuului komento: mene siivoamaan puutarhavarastosi ja kasaa kaikki kierrätykseen menevä roina autokatokseen.


Tein työtä käskettyä. Roinaa ei pahemmin ollut pesiytynyt minun varastooni - herran varastosta sitä löytyi sitäkin enemmän. Samoilla tulilla kuskasimme puutarhakalusteet patiolle odottamaan ulkoruokintakauden alkamista.

 

Iltaisin Vanha herra on loninut verkkopunkkiaan ja paikkaillut hylkeiden repimiä lohiverkkoja. Sen aikaa olen saanut hauskuuttaa itseäni omin nokkineni: lankoja ja kirjoja piisaa.


Vanha herra uhkasi, että uuden viikon tullen ruvetaan rakentamaan linnunpönttöä ja tekemään kukkalootia puutarhaan. APUA! Eteisen, kodinhoitohuoneen ja vessan maalaamisen se aloitti joutessaan yhtenä aikaisena aamuna, kun minä vielä köllöttelin untenmailla.


Karanteenimme on puolessa välissä. 
Eipä tämä tämän kummempaa ole.
Hieman raskasta vain =).

Vanha rouva

18 kommenttia:

 1. Koville ottaa karanteeni siellä teillä =D Minä en ole karanteenissa vielä, mutta ei silti juuri nyt olisi tarvinnut iskeä hammassärky ja television hajota =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koville ottaa, todellakin. Herra on muuttunut duracelliksi!

   Poista
 2. No huh, vähänkö hengästyin!? Mutta samalla tunsin sieltä hehkuvan tyytyväisyyden hoidetuista hommista. Sopivasti puuhailuja ja sopivasti vastapainoksi lepoa sekä mielenrauhaa, sanon minä. Mä niin TIESIN, että teillä ei tule mitään ongelmia karanteenin suhteen jos ei Vanhan herran muka-toimettomuutta lasketa. Sano hänelle, ettei noiden puuhien jälkeen tarvitse punttisalia vaan saunaa!
  Lämmin ajatus sinne ja mukavaa viikonlopun (sekä karanteenin) jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunottukin on monta kertaa. Nyt se pesee saunaan =)

   Poista
 3. Kyl sulla on ahkera mies, toki sinäkin olet, mutta pieni lepo on välillä ihan paikallaan.

  VastaaPoista
 4. ;D Kuulostaa ahdistavalta, kun toinen on noin aktiivinen!
  Itse olen ottanu vapaaehtoisen karanteenin (aina kotona ollessa), että olen sisällä, mieluummin sohvannurkassa neulomassa, enkä ainakaan lenkille suostu lähtemään, vaikka suostuteltu.

  VastaaPoista
 5. oho!!jopas Vanha herra,siellä pisti erikois-siivouksen käyntin...
  on hyvä että kaikki tärkeät paikat käydään noin huolellisesti läpi!!
  ..mutta ei Vanha rouvakaaan toimeton ole.ei ei!!
  joskus piän tuolista kiinni ja käden laitan toisen silmän päälle :tahti sen verran "hurjaa",
  mutta Sinun juttuja on ihana lukea,niistä tulee hyvälle tuulelle
  ,Kiitos!!olette oikia "kyyhkys-pari":))
  Mukavia kevät touhuja,teille!!
  Huilatkaa välillä,,

  Pullakahveitten kera;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huilataan me - 12 tunnun yöunia vedellään hyvällä omallatunnolla.

   Poista
 6. Teillä on oikein kunnon tekijäiset-ohjelmat menneillään.
  Mäkin tykkäisin että me aloitettaisiin ikkunoiden pesemistä, mutta vielä on toi isäntä ollut tuolla mettä hommis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoita en pese vielä, en. Pakkasta ja lunta onneksi piisaa.

   Poista
 7. Oho. Tuommoinen tarmonpuuska kelpaisi tännekin, saa lähettää osan jos joutaa! ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä tehdään klapeja, joten energiat tulee purettua. Ei tarvitse siis siivota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klapien teko on todellista työtä. Siivoamaan voi panna miehen ;)

   Poista
 9. Ei juma, miten mua alkoi ihan just päästä huipata vaikka istun tukevasti soffalla. Teillä on niin kiivas tahti, että tunnen melkein syyllisyyttä, kun pidän tässä vain sohvaa paikoillaan. Tarttuuks toi hyperaktiivisyys kättelemällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyperaktiivisuus ei tartu niin millään. Vanha herra on ylisuorittaja ja minä alisuorittaja. Mutta kyllä tilanne tasaantuu, kunhan karanteeni on taputeltu: pukkaan miehen ulos ja kellahdan itse sohvalle sinun seuraksesi.

   Poista