3.3.2020

0 € -kranssi


Sain Vanhalta herralta kaksi vanerista tehtyä reikäleipää, jotka ovat olleet köysikelan kansia. Ystävältä sain huovutettavaa tumppulankaa, joka oli loppunut 1 1/2 tumpun kohdalla. Omassa jemmassa oli puiset puikot, jotka sain lahjaksi kauan sitten. Lankakopan pohjalla lymyili keltaista villalankaa. Kranssin kustannukset olivat siis tasan 0 €, sillä kauppaan en vasiten lähtenyt. En laske hintaa käytetylle värkkäämisajalle enkä tekemisenilolle, koska itselleni teen. Muille tekeminen onkin sitten eri juttu.


Köysikelassa on kaksi reikäleipäkantta. Toiseen kanteen kieputtelin kaikki sukkalankojen loput. Lankakopassa on keltaista ja turkoosia joutolankaa. Kukkasia en virkkaa, palloja en pyöritä ja minivillapaita saa olla mustassa kranssissa yksinoikeudella. Mitä tekisin? Luomisen tuskassani katselin vuosien varrella värkkäämiäni kransseja.


Kransseja napeista, paperista, havuista, pajusta, heinästä, tapetista, piikkilangasta ja talventörröttäjistä. 
Alla on kranssien koristeita romulaatikoista ja aarrekätköistä.


Kranssejani yhdistäviä tekijöitä ovat kierrätys, uusiokäyttö, nyhjää tyhjästä, 0  €.
Mutta mistä saisi lisää seiniä?

Vanha rouva

16 kommenttia:

 1. Hienoja töitä kaikki. Meidän katselijoiden kannalta on hyvä, että tunnet luomisen tuskaa ja purat sen tekemiseen. Onko ulkoseinäsi jo kuinka koristeltuja?

  VastaaPoista
 2. Parasta onkin se luovuuden purkaus ja sen toteuttaminen! Ei niitä paikkoja tosiaan oo tarpeeks kaikille luomuksille. Viime joulun alla annoin jo osan pois, kun tajusin, että ei mahu.
  Siä pyöräytit villapaidankin tosta vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti luomukset häviävät muiden seinille. Meillä kun ei saa joka paikkaan naulata =(. Juu ja villapaidan pyöräytin, kun vaatekaapissa ei ollut keltaista =)

   Poista
 3. No ei sinulta kranssit ainakaan kesken lopu =) Jatka samaa rataa vaan, ovat niin hienoja että muutkin saavat näistä inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin kuvaan 10 vuoden aikana tekemiäni kransseja, joista suurin osa kranssien taivaassa tai muissa kodeissa. Ja juu, en aio lopettaa :)

   Poista
 4. huh´´huh´´
  Oletpa tehnyt uskomattoman määärän toinen toistaan ihanempia=kaikki yhtä kauniita=kransseja!
  ..jos seinät loppuuuuu..meillä piiiiitkä talon syrjä/tallin syrjä iliman ransseja:==:)
  ..mulla vaan mobilet silimissä pyörii...:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kransseja. Minä olen tehnyt aina sellaisia kransseja mitkä heitän kevääntullessa pois. Ovat luonnonmateeriaalia ja haalustuvat pahasti keväällä. Yksi käpykrassi on tallella. Miten onko mahdollista rakentaa väliseiniä 😁🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIvät kranssit minullakaan kauan happane. Kummasti ne häviävät muihin koteihin. Luonnonkranssit puran ja käytän pohjat uudestaan.

   Poista
 6. MISSÄ sää oot?
  No, huomasin, etten minäkään ole käynyt kommentoimassa. Pahoittelut!
  Mä niin arvostan sun "näpräystaitoja" ja mielikuvitusta. Jokohan saisin piakkoin itsekin langat takaisin hyppysiini?
  KIITOS paketista!!! <3

  VastaaPoista
 7. Kukkuu!!!!
  Missä Vanha rouva!!!
  ...keretään tylsistyä,kun on täällä hilijasta:))
  Oikein mukavaa loppuviikkoa!
  Pysytään terveinä!

  VastaaPoista
 8. Vau! Kuvat kranssit joka lähtöön 👍 Ei kerkee kyllästymään. Vaihtelu virkistää - aina. Tuon piikkilanka on mullakin työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kerkiä kyllästyä, kun aina purkaa ja tekee uusiksi ;)

   Poista