18.8.2019

Kaikkea se kesä teettää


Vintillä on kököttänyt suuri puuloota, joka on ollut täynnä Vanhan herran työkamppeita (vaatteet ovat vuosien saatossa suurentuneet muodottomiksi haalarikummituksiksi - totta, näinkin voi päinvastaisista huhuista huolimatta vaatteille käydä).

Veimme vaatteet hyväntekeväisyyteen. Sitten kysyin kainosti, että mikäs se tämä loota oikein on. Lootasta löytyivät Vanhan herran mummun nimi ja osoite sekä Vanhan herran isän nimi ja osoite. Toinen Suomessa, toinen Ruotsissa. Loota osoittautui rahtilaatikoksi, jolla on lähetetty muuttotavaroita Ruotsista kotipuoleen. Hyvä, etteivät Vanhaa herraa sentään lähettäneet lootassa mummulle ;)

Edelleen hyvin kainosti kysyin, että voisiko lootan ottaa käyttöön. Seurasi mulkaisuja ja murahduksia:

Vanha herra: Mitä p-lettä sinä tolla rumalla ja kuppasella puulaatikolla meinaat tehdä?
Vanha rouva: No kun minä ajattelin, että...
Vanha herra: Älä edes unissasi kuvittele, että toi toosa vietäis sisälle!

Kun kerta lupa irtosi noin helposti, minä pesin 60-vuotiset pölyt kartanolle ja annoin lootan kuivua rauhassa. Sitten otin pensselin ja sudin kupat ja raapaleet piiloon. Vanha herra tuhisi koko prosessin ajan, mutta suostui sentään irrottamaan lukot ja kannatinrivat maalaamisen ajaksi. Pani ne myös takaisin paikoilleen.


Niin päätyi tuunattu loota keskelle olohuonetta. Loota tuli suureen tarpeeseen, sillä meillä ei ole ikinä ollut sohvapöytää, jonka sisuksiin saa kaiken roinan piiloon. Nyt Vanhan herran mieluisin telkkarinkatseluasento on rönöttää sohvalla kintut lootan päällä. Kuulemma "soiva peli" ;)


Samalla, kun raivasimme vinttiä, löysin muhien seasta messinkisen verhotangon. Se taitaa olla ensimmäisiä yhteisiä ostoksiamme 29 vuoden takaa. Maksoi silloin 5 markka osto- ja myyntiliikkeen lopettajaisissa. Nyt se pääsi olohuoneen seinälle koristukseksi. Ripustin siihen vesi-liima-seoksella kovettamiani vanhoja pitsiliinoja kera kristallien.


Nyt on olkkari maalattu, koristeltu ja mööpleerattu.
Kaikkea se kesä teettää!

Vanha rouva21 kommenttia:

 1. Voi, mulla nousi peukku jo ekasta kuvasta! Olen itsekin tuollainen "puulootien toinen mahdollisuus" -juttujen kannattaja. Olen saanut monilta useita tyrmäyksiä niissä kohdin missä omat silmät ovat nähneet aarteen. Olen tehnyt silti omat valinnat ja vastaava loota on nyt mullakin olohuoneessa. Maalattuna valkoiseksi. Siinä on vaan pyörät, jotka on otettu vanhoista lastenvaunuista.

  Hieno tuli pöydästäsi. Kyllä kannatti pelastaa. Huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin minäkin pyörät tahtonut lootaani, mutta lootasta olisi tullut niin korkea, ettei Vanhan herran röhnöttäminen olisi oikein onnistunut.

   Poista
  2. Kaunishan tuo on ilman pyöriäkin.

   Poista
 2. Mahtavaa, että sait luvan! Miehet ilahtuu aina, kun aletaan suunnitella asioita. Siitähän tuli tosi hieno ja soikin vielä! Liekö viritetty äskettäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loota on viritetty oikein Ruotsissa vuonna 1963. Soi hyvin edelleen. Emäntä laulaa =(

   Poista
 3. Kyllä nyt oon pikkasen kade tuosta teidän sohvapöydästä. Sinne sais lankakerät somasti piiloon... (Äiteellä on kanssa valkoinen, neliön mallinen valkoinen arkkupöytä olkkarissa, ja siellä muuten on mm. lankoja!) Ja tuo verhotanko killuttimineen on kanssa nätti. Ihanuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tällä hetkellä lootassa tyynyjä. Ikinä ei voi tietää, minkäsorttisen tyynyn kanssa haluaa uinailla sohvalla.

   Poista
 4. Tuo tanko,jossa liinat roikkuu kristalleineen on aivan ihana. Teillä näyttää olevan uusi sohvakin. Niin ja tuosta lootasta tuli hieno. Mutta ootko nyt varma,että se kuppakin siitä maalaamalla hävisi. Koeta nyt olla varovainen,äläkä ainakaan istu sen päälle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuin jo ja terveenä pysyin ;) Vaarallisempia taitavat olla kaikki herkut, joita loota kantaa päällään telkkaria katsellessa.

   Poista
 5. Just muodikas sohvapöytä, kyllä moni olis tuon mielellään ottanut. Hyvin sen kunnostit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodikkuudesta en mitään ymmärrä, mutta loota on just passeli muiden vanhojen romujemme seuraan.

   Poista
 6. Kuppasista lootista sun muista saa yllättävän kivoja pienellä puunauksella ja pensselöinnillä. Vaikka meilläkin kyllä kohotellaan kiinnostuneesti välillä kulmia tuunauskohteille. Koska oli niin "ihana" ilma, ei tänään touhuttu sisällä vaikka kesken on vaikka mitä rojektia. Äitin pikkuapulainen saa marjanpoiminnasta vastineeksi polttopuita, perennoja ja näköjään nuhanenän. Minulla on nyt muuten kaikennäköisiä lyhtyjä ja killuttimia pihapuussa, kiitos sinun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ota nyt hyvä ihminen killuttimista kuva tai muuten mää tuun katsomaan niitä livenä, kun Rokuan suuntaan pääsen sieniretkelle!

   Poista
 7. Ihana arkkupöytä! Tykkään! Eikä se seinäjuttukaan huono ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lootapöytä, rakkaani. Arkkuun pannaan aarteita ja mulla on lootassa tyynyjä.

   Poista
 8. Hyvässä kunnossa näytti puuloota olevan jo ennen tuunaustakin, mutta valkoisena passeli olohuoneeseen :) Teillä tuntuu olevan kiva vintti, kun sieltä löytää aarteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintti ja alaliiteri ovat kivoja - Vanha herra voi olla vahvasti toista mieltä.

   Poista
 9. Tätä arkkua mä olen jo käynytkin ihastelemassa ja ainut ihmetys on, että kuinka sä nyt VASTA tuon arkun sieltä hoksasit!!!
  Aivan mahdottoman hieno, nyt uudessa kuosissaan varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta nyt sen uskaltauduin omimaan, koska aikaisemmin se oli täynnä haalareita sun muita työvermeitä. Pikkuhiljaa hivuttamalla pitää edetä, jottei pelästystä muutosvastarintaista kanssaeläjää huis h-vettiin.

   Poista
 10. Mahottoman hienon löyön teit ,vintin perukoilta:))
  Upea ,ilman maaliakin ,mutta helmi -maalattuna:)
  tykkään kovasti tuosta liina ideasta:)),verhotanko juttu huippu:))
  (oiskohan se plakiointia vai varastamista ,jos tuosta noin nappaisin sinun idean ,omaan korsuuni:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tokkiinsa ole plagiointia eikä varastamista, vaan parastamista! Anna mennä vaan seinille kaikki komeat tuukit ja pitsihömpötykset.

   Poista