7.11.2016

Paistinpannukakku

Ties mistä syystä Vanha herra oli kiikuttanut varastoonsa talon vanhan valurautaisen paistinpannun. Yleensä lykkäämme sen varaavan takkamme arinalle, kun mieli tekee ryyni- tai mustamakkaraa. Nyt ei ole makkarapäivä, joten hoksasin, että nyt tämä tyttö kokeilee kakun tekoa mummun tapaan. Tuumasta toimeen.


Vatkasin 225 g huoneenlämpöistä voita ja 2,5 dl fariinisokeria ja  0,75 dl sokeria vaahdoksi. Lisäsin kaksi munaa koko ajan vatkaten. Sitten perään jauhoseos (5 dl vehnäjauhoja, joihin sekoitin 1,5 tl leivinjauhetta) sekä 100 g maitosuklaata rouheena. Painelin takinan leivinpaperilla vuoraamaani paistinpannuun ja lykkäsin 175-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.

Paistinpannukakku tutisi hiukkasen keskeltä, kun otin sen uunista. Niin sen pitääkin, jotta se olisi mahdollisimman mehevä. Nostin vähän aikaa ässehtyneen kakun pannusta ja sipsuttelin sen päälle kaakaojauhetta ja tomusokeria. Leikkasin pari palaa maistiaisiksi (NAM NAM NAM) ja nostin kakun takaisin pannuun. Se on siinä niin symppiksen oloinen.

Kakun paistuessa pyöräytin pullataikinan. Siitä paistelin kanelikierukoita rakkaalleni, joka ahkerasti kantaa puita liiteristä pirttiin yhdellä kädellä (se toinen on kantokiellossa leikkauksen jäljiltä).

Tämmöinen vapaapäivä täällä, mites siellä?

Vanha rouva


17 kommenttia:

  1. Kuinkas Vanha Herra saa sillä kipeällä kädellä sylyyksen koottua jos käsi on kipiä, täytyyhän niitä kalikoita liiterissä nostella?

    Namikakku tuli ihan varmaan ja nuo pullat, ihania teen kanssa ja ilmankin...liittenä olisit voinut tuoksun laittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhalla herralla on Vanha rouva, joka tekee joka syksy jämptit halkopinot. Niistä on sitten käsipuolenkin helppo latoa puukoppaan. Juu, tuoksua yritin kovasti viritellä jutun kyytipojaksi, mutta virtuaalinen tuuli taisi puhallella sen omille teilleen.

      Poista
  2. No voi juku ,siellä on taasen herkkuja väännetty oikein urakalla.Tää paistinpannu kuakku on mielenkiintoinen tuttavuus pitänee tekasta,kun miulakiin sattuu olemaan just tommonen paistinpannu =)) jos se sellasessa pitää paistaa heh...heh...kivaa,että löysit miut sieltä googelista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kait sen voi paistaa oikeessa kakkuvuoassakin, mutta pannussa se vaan on niin hauskan näköinen ;) Googelista löysin, kunhan aikani etsin... en ole mitenkään haka tuossa etsivänhommassa, mutta näköjään tärppäsi, kun heti sain katteja kaksin kappalein!

      Poista
  3. Oivoi kun tekiskin mieli ihan oikeeta kotipullaa. Minulta sen teko ei onnistu, tulee vaan kovia koppuroita.

    VastaaPoista
  4. Hmmm.. mä tein tänään ison vuoallisen uuniriisi-puuroa - taidankin mennä tästä santsaamaan kun tuo vesi taas herahti kielelle.. hittovie..

    VastaaPoista
  5. Juu, kyllä näyttääkin hienolta tuossa pannussa. Laita pannu piiloon, ettei kulkeennu uudestaan väärään paikkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en anna enää autotalliin pyörimään, en!

      Poista
  6. Makiaa taas mahan täydeltä :) Mielenkiintoinen tuttavuus tuo paistinpannukakku, varmasti herkkua, kuin myös oikia peruspulla. Eipä ole tullut pullaa tehtyä pitkään aikaan.
    Tämä vapaapäivä meni petivaatteita vaihtaessa ja jäädytettyä suklaajuustokakkua tehdessä. Ja se kakku menikin pakkaseen odottamaan sopivaa tarjoiluhetkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks mies sanoi joskus 1980-luvulla, ettei ole saanut sulaa pullaa sen jälkeen, kun taloon tuli pakastearkku ;)

      Poista
  7. Ai,paistinpannussa kakku. En ole koskaan kuullut,enkä nähnytkään. No nyt näen ja hyvältähän tuo näyttää. Minäkin olen tässä tänäänkin leivoskellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannu pöytään, niin ei tartte ruusta kaikenmaailman leivospapereita!

      Poista
  8. Ihania herkkuja!
    Pullaa en olekkaan pitkään aikaan leiponut!
    Mukavaa illan jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  9. Oi mitä leivoksia taas kerran! Saisiko edes pienen palan kakkua ja yhden pullan!!!

    VastaaPoista