6.1.2016

Loppiaisen valoja


Aamu alkoi viimeisellä silmäyksellä kimmeltävään kuuseen. Sitten purin sen. Lootaan menivät hopeat ja kristallit, possut ja enkelit, pallot ja aateliset. Viimeisenä käärin silkkipaperiin latvatähden, jonka Vanha herra on pienenä poikana kipaissut kyläkaupasta 50 pennillä.


Pöydälle jätin valon palamaan. Se tuikkikoon vielä tovin paperikukkasten ympäröimänä lasikipossaan.

 


Punainen amaryllis avasi parahultaan loppiaiseksi neljännen kukkavanansa. Tarkastelin aamun valossa sen kauneutta ja tulin siinä samalla leikkineeksi paparazzia: Vanha herrahan se siellä aamuhetkeä viettää keittiön sohvalla. Toisesta vinkkelistä näkyvät olohuoneen ruusutuolit ja kristallikynttelikkö. 
Mikä ihmeellinen valo kimmeltää kynttelikön alla?

  

Kastemaljani se siellä heijastaa valoa kynttelikön kanssa kilvan. Ja kuin varmemmaksi vakuudeksi niiden alla on myös jotain valoisaa, kimaltavaa, ihanaa:


Joulupukki kiikutti minulle rullalle käärityn kirjoliinan. Siinä on kukkasia, kiemuroita ja kultakrumeluureja. Sehän se antaa valoa aamuhetkeen - ystävän ompelema ja joulupukin kelkkaan tyyräämä. 

 

Pakkasukkoa uhmaten Vanha herra lähti aamun hämyssä verkoilleen ja toi kotio runsaan saaliin ahvenia, siikoja ja kuhia. En millään kerinnyt perkaustalkoisiin, sillä uunissa pötköttivät pulleat leetat:


Kahden aikaan huomasin taivaalla ihmeellisen valon - punaisen ja pullean. Tyyräsin Vanhan herran kanssani takaisin jäälle tuota punaista ihmettä ihailemaan:


Aurinko laski melkoisessa holotnassa - pakkasta oli puoli kolmen aikaan päivällä -26°C. Valo oli huikaiseva, punainen ja väräjävä. Eikä ollut hyttysiä ;)

Vanha rouva

18 kommenttia:

 1. Olipa postaus täynnä ihanuutta, lämmintä henkeä! Punainen, Sinun punainen, amaryllys on kyllä niin kaunis, varmaan sitä Vanha Herrakin keittiön sohvalta ihaili, punaista ja iloista! Joko kuusi sai lähtöpassit, meillä kuusi riisutaan huomenna! Upean liinan näin jossain...kaunis lahja!

  Merellä taisi olla todella holotna, saalista sai Vanha Herra, erinomaista saalisa antoi Ahti, ja noin kauniita pitkoja teit, en koskaan osaisi tuollaisia tehdä!

  Huikean kaunis, hyytävän kylmä maisema ja tulipallo taivaanrannassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mietin, että Luonto on maailman taitavin ohjelmapalvelutuottaja! Se ottaa ja järjestää taivaanrannan tulipunaiseksi, tikuttaa pakkasesta varpaat kippuralle ja lennättää pensaat täyteen pikkulintuja - ihan vain meidän iloksemme.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä päivältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä, mutta hyvä, kyllä. Onneksi Vanha herra pani pökköä pesään ja lämmitti saunan;)

   Poista
 3. Niin on täälläkin joulu riisuttu pois. Voi miten mahtavia pullapitkoja. Arvatenkin Vanha Herra niitä on syönyt,kun tuli kotiinsa kalansaaliinsa kanssa. En ole koskaan kuulut,että Ihana Intsu nimisiä liinoja on olemassakaan. Paremminkin ruppuräätäli Intsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän me ollaan Ruppuräätäli ja Ryttyruusa!

   Poista
 4. Oi mikä ahvensaalis! Juuri ostin ahvenfileitä cittarista 26,90€/kilo. Ainoa hyvä puoli pakkasessa on tuo hyttysten vähyys :-)

  Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhee mikä hinta ahvenesta! Paanko pakettiin ja tulemaan?

   Poista
 5. Tätä postausta ei voi näyttää ikämiehelle, joka kaihoten oottaa järvien ja meren jäätymistä,samalla viritellen pilkkivapojaan. Nuo kalat sais hänet nimittäin vihriäks ja mie en vihreist miehist tykkää :)
  Niihää tää joulu taas män ja arki alko, ulos ei kykene mänemää nytkii -27 jotta oikein mukavaa arkee siulle ja vanhalle-herralle.
  Nii ja Intsu liina on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha herra vois ottaa Ikämiehen kaverikseen. Piilotettais niiltä kelkka, niin joutuisivat menemään apostolinkyydillä ja me saataisiin olla keskenämme kakkuen kanssa koko armias päivä ;)

   Poista
 6. Ihanaa tunnelmaa :)
  Nautitaan talvesta parhaimmillaan, tänä aamuna oli mittarissa -34 :)

  VastaaPoista
 7. Huhhuh, kyllä minua ei olisi tällä ilmalla saanut jäälle, vaikka olisi ollut tiedossa mimmonen kalansaalis =) Joulukoristeetkin on siivoomatta, kun en tarkene hakea tyhjiä laatikoita ulkokomerosta =) Tytär meinaskin, että eihän nyt ole vielä pääsiäinen, taisi vihjailla jotain =D

  VastaaPoista
 8. Voe mahotonta, mikä kalasaalis! Lurps!
  Kyllä se on vaan haikeaa tuo joulun poisriisuminen... Siksipä mä teen samoin kuin sitä aloitan, eli kun lisään joulua pikkuhiljaa, niin poistan sitä myös vähiinsä. Nuuttiin on vielä hetki aikaa :D
  On se Intsu vaan taitava liinamestari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on kumma juhla: ensin kauhea höösääminen muutaman päivän takia ja sitten kauhea purkaminen, jok akestää ja kestää... Vanha herra ehdotti, että tänä juhannuksena koristellaan ovenpieluskoivu tontuilla, paistetaan kinkku ja syödään iso konvehtirasia. Tuutteko följyyn?

   Poista
  2. Voi että on mukava sairastaa ja lukea teidän käsityöihimisten blogeja , ootte niin positiivisia . ja minäkin nimöettämänä tuun heti juhannusbileisiin , ihana mies mukaan voitais panna miehet ongelle ja ideoida naisten kesken ilman häiriötekijöitä .

   Poista
  3. Voi tulkaa ;) Väkertäjä saa paistaa kinkun, sinä koristelet koivut ja minä syön suklaat!

   Poista