1.5.2015

Vappubaakkelsit

Vappu on työn juhla. Totisesti. Pohjelihakset piukeina olemme Vanhan herran kanssa kaataneet tänään viisitoista metriä norjanangervoaitaa. Samaan syssyyn pilppusimme oksat silppurilla ja levittelimme pensaiden ja pihlajien alle.

Välillä joimme vappukahvit baakkelsin kera. Kumpikaan meistä ei välitä tippaleivistä, joten nautimme iloiset sitruunaleivokset.

Vatkaa 3 munaa ja 2 dl sokeria valkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan koko ajan vatkaten 100 g voisulaa ja 200 g rahkaa. Nostele lopuksi taikinaan 3,5 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.

Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Vatkaa pari desiä kermaa napakaksi vaahdoksi ja värjää halutessasi. Pursota muhkeat ruusukkeet leivosten päälle. Ruusaa haluamallasi tavalla. Minä tökkäsin kuhunkin kermapilveen sitruunalakritsin.

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Kyllä nämä aina tippaleivät voittaa! herkkuja taas! Hei, kuinka mahdutte ovista kulkemaan kun aina tuollaisia ihanuuksia leivot? Hakettimen ääni ja tuotos on mannaa, valtavan työn teitte, illalla ei tarvinne unta odotella!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hyvältä, vaikka olisi minulle maistunut tippaleipäkin, jos olisin muistanut ostaa =)

  VastaaPoista
 3. Kyllähän noilla herkuilla yks vappu meni :). Lihakaset on tiukoilla täälläkin, siivosin värjäyspaikan jne.
  Tulis vaan lämmintä että tarkenis lankoja ketellä.
  Oikein mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 4. Tuollaisen urakan jälkeen noin kauniit baakelssit taatusti maistuivat! Ja maistuisivat täälläkin vaikkei mitään ole urakoitukaan :-)

  VastaaPoista
 5. Tahtoo myös sitruunapaakelsia. Nuo lakritsit kruunaa ne. Vois olla hyvä idea äitienpäiväksi.Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 6. Tänään ostoslistalla on minttulakua.

  VastaaPoista
 7. Sun vappupaakelsit on kyllä veikeitä!
  Mä tein niitä tippaleipiä :) - sitruunaisia, kaks satsia kun ekat meni viimeistä murenaa myöten. Ovat vuosien saatossa tottuneet siihen, että vappu = tippaleipiä :) :) :)

  VastaaPoista
 8. Onpa keväisen näköistä paakkelssia! Työn juhlaa olen minäkin viettänyt ja rempannut sitä ryökäleen vessaa. Käyhän kurkkaamassa. Toivon totisesti, että tulasmani tapetti tulee huomenna ja saan homman pikkuhiljaa valmiiksi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista