11.11.2013

Pantteri pilvissä vanttuut käpälissä

Pikkuihminen tuli helssaamaan äitinsä kanssa meitä tänne maalle. Pakollisen kiekottelun, poraamisen, kalanperkaamisen ja pihalla juoksentelun jälkeen päästiin itse asiaan eli kakunsyöntiin.

Nuoren rouvan harmiksi tarjolla ei ollut täytekakkua, sillä sen olimme ahmineet kahteen pekkaan viikonloppuna. Mitäs ei tullut aikoinaan! Nyt halusin kokeilla pitkästä aikaa kääretortun tekemistä. Pikkuisen ottopoikani iloksi ruuttasin leivinpaperille ensin kaakaolla värjästystä taikinasta palloja. Sitten täytin pallojen välit värjäämättömällä taikinalla. Paistoin ja kumosin, jäähdytin ja täytin. Täytteenä käytin rahkan, kermavaahdon ja persikkapalojen sekoitusta vaahterasiirapilla makeutettuna.

Oli minulla aikomus tehdä pantterille korvat ja häntäkin, mutta nuorella miehellä oli niin kiire kakun kimppuun, etten sitten ehtinyt. Alas meni ilman niitäkin!

Vanhempaa herraa hemmottelin rommirusinalätyillä, joihin hän on nyt rakastunut. Tällä kertaa kaulin taikinan ja otin siitä muotilla pyörylöitä. Nyt ei reunoista tullut röpyliäisiä, kuten ensimmäisellä kerralla. Omenatkin asettelin toisella tavalla ja koristelin keskustan kultapalloilla.

Pikkuihminen huvitti meitä karhutempuilla. Vähän se suutahti minulle, kun kielsin tuuppimasta kirjahyllyn kirjoja seinää vasten. Istui Ottopapan sylissä alahuuli mutturalla ja katseli minua altakulmain. Leppyi kuitenkin, kun kannoin tarjolle kulhollisen jäätelöä ja toisen omenahilloketta.

Vanha rouva

PS. Alla Vanhalle herralle kutomani vanttuut ja Pikkuihmiselle virkkaamani pilvet.

 

4 kommenttia:

 1. Voi että mitä namia siellä taas. Sulla on aina niin hienoja leivonnaiset! Vai että vanha herra rakastunut rommirusinalättyihin ja minä kun luulin,että sinuun....

  VastaaPoista
 2. Wautsi.. onpa upea ja makoisan näköinen kääretorttu ja rommirusinalätyt,nam, nam :)
  Komiat lapaset ja niin somat pilvet.. pikkuihminen taisi olla iloissaan:)

  VastaaPoista
 3. oi kun on hiano täplätorttu, tuotapa ennoo tullu kokeilleeksi, tiikerinä oon tosin joskus torttusen tehnyt. Oikein makoisalle näyttää, kuin myös kaikki muutkin tekeleet, tosin lapasia en syömään kuitenkaan alkaisi, vaikka hyvälle näyttääkin! :)

  VastaaPoista
 4. Olisipa ollut kiva nähdä pantterin häntä ja korvatkin. Oli taas niin kiva idea tuo pantterijuttu.

  VastaaPoista