31.10.2012

Kierrätettyä roskataidetta

Sydämellisiä terveisiä Perämeren rannalta näin lokakuun viime tunteina suoraan minulta suoraan sinulle.
 
 
Lakaisin aamulla höytyväisiä lumia terassilta. Huiskin liikoja lumihattaroita kellokanervatötteröistäni. Vaaleanpunaisia kukkasia varisi pitkin terassia. Suutuspäissäni raksin kummankin tötterön paljaaksi puolukanvarvuista ja kanervista sekä hopeanharmaista amppelikukista, jotka olin jo kertaalleen uudelleensijoittanut kompostikehikoistani tötteröihini roikkumaan.
 
Ahaa-elämyshän se sitten iski kasviroskia kompostiin kantaessani. Tekisin roskataidetta loska-aikaan. Tuumasta toimeen. Väänsin kranssikehikon rautalangasta. Päällystin kehikon kanervilla. Koristelin hopeanhohtoisella spiraalilangalla. Rustasin kranssiin vielä rikkimenneen valosarjan peltikoristeet. Nyt roskakranssi koristaa puuliiterin ovea:
 
 
Hopeanhohtoiset amppelikukat kieputin rautalangalla vanhan pajukranssin ympärille. Pajukranssi on monta vuotta koristanut pihapiiriä jos jonkinlaisella virityksellä koristettuna. Nyt näin:
 
 
 
Kranssin jalona tarkoituksena on kätkeä ruma pistorasia, joka tököttää pääoven vieressä keskellä seinää semmoisella korkeudella, että siihen takuulla kiinnittää huomiota (ja hakkaa takaraivoaan saunan jälkeen puusohvalla vilvoitellessaan). Ainakin nainen. Sähkäri ei ollut nainen, valitettavasti. Tökin siis hopeanhohtoisella mikä-lie-kukalla päällystämääni pajukranssiin muutaman jäkäläisen kuusenoksan ja paperinarurusetin. Eihän pistä silmään pistorasia, eihän? 
 
Moisesta roskataiteilusta elähtyneenä kävelin merenrantaan. Ja voi, lisää roskia!!! Mitä kummaa taiteilisin rantaruovikosta?
 
 
Vanha  herra saattaa kyllä sanoa muutaman valitun sanasen, jos joutuu niittämään kaislikkoa. Paras kai itse ottaa sakset matkaan ja lähteä roskasavottaan. Taidan ottaa termospullollisen kahvia ja puolikkaan banaanikakkua evääksi, sillä maisemaa taivastellessa saattaa tulla nälkä.

Vanha rouva
 
 

5 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kransseja olet taiteillut ja ei sitä pistorasiaa näy sitten millään.. vaikka kuinka yrittelin kurkistella!
  Jännä nähdä mitä kaunista kaisloista syntyy:-)

  VastaaPoista
 2. Sinä olet kyllä oikea taituri noiden koristelujesi kanssa!
  Niin kaunis tuo talvinen valokuva meiltäpäin tuo toissayönä satanut lumi on jo hävinnyt tyystin, taas on niin loskaista ja likaisen näköistä.

  VastaaPoista
 3. Kaunista on taas kerran ja niin kekseliästä. Onpa muuten komeita kaisloja merimaisemissa. Suosittelen ehdottomasti roskataiteilun jatkamista kaikissa jaloissa muodoissaan. Kiinnostuneena odottelen kaislataiteen tuloksia.

  VastaaPoista
 4. Käääääääkkk!!!! Minäkin tein kranssinkuvatuksia, jotka ei vedä sitten yhtään vertaa sinun roskataiteellesi.

  VastaaPoista
 5. A` vot,miten kaunista sinun roskataide! Minun blogissani on jotain aurinkoa sinulle!

  VastaaPoista