14.4.2012

Afrikkalainen pääsiäinen

Pitkäperjantaina matkasimme räntäisestä Suomesta aurinkoiseen Tunisiaan. Saavuimme Sousseen yöllä, joten ensivaikutelmat tuikituntemattomasta maasta olivat sangen tummanpuhuvia, joskin tähtikirkkaita. Aamulla kaikki oli toisin - pääsiäisen värit räjähtivät silmille! Medinassa eli vanhassa kaupungissa kaikenmaailman värit ja muodot saivat haukkomaan henkeä. Tässä muutama ilopilkku ja muotovalio kapeilta kujilta ja kiemurtelevilta käytäviltä:

  Tuoksuva ruoka näytti suorastaan tyrmäävältä. Vai mitä sanot tästä lammaspadasta? Liha oli haudutettu savipadassa sipulin, porkkanan, tomaatin ja paprikan kanssa. Meheviä perusmakuja ilman turhia kikkailuja. Niin hyvää.


Tunisialaisten alkupalojen äärellä vierähti toisena pääsiäispäivänä pitkä tovi. Tarjolla oli makkaroita, lihapullia, kalaa, mereneläviä, kasviksia, vastapaistettua leipää ja tietysti harissaa, tunisialaista mausteseosta, joka herauttaa hien pintaan tulisuudellaan. Tunisialaista valkoviiniä unohtamatta.


Värien, muotojen, makujen ja tuoksujen sopusointu kannatteli meitä koko pääsiäisen ajan. Loppuaika kului rannalla aurinkovarjon alla, hyvän kirjan ja rakkaan ihmisen seurassa. 


Terveisin Vanha rouva, 
nuoren afrikkalaisen rantaseuralaisen elähdyttämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti