27.2.2012

Rakennettua lunta

Helsinkiläinen ystäväni lensi kylään viime viikolla. Rouvan piti saada valokuva "rakennetusta lumesta". Hänelle ei kelvannut pihassani kohoava vuori, jonka olen ihan omin käsin rakentanut taivaan lumesta. Piti kuulemma olla jotain arkkitehtoonisempaa. Pakkasin rouvan autoon, ja sitten köröteltiin satakunta kilometriä pohjoiseen, Kemin kaupunkiin. Jo löytyi arkkitehtoonista näkemystä ja taiteellista visiota ihan lumilinnan verran. Sillä aikaa kun rouva kuvasi rakennettua lunta, minä bongasin ensi talveksi sisustusvinkkejä pihamaalleni. Lumivuori väistyköön!


Tässä pihalle rakennettava piknikpatio. Perämeri kun on parinsadan metrin päässä pihaltamme, niin äkkiäkös puuhakas Vanha herra sahaa merestä minulle muutamat jäälautat, joista voi rakennella kuvan kaltaiset pöydät ja tarjoilutasot.


Tämmöiset jakkaratkin on melkein jo valmiina omasta takaa. Viime kesänä pihastamme kaadettiin kymmenen vanhaa koivua, joten pölleissä on mistä valita. Ja kun kaupungistamme ensi vuoden alussa tulee ihan virallisesti poronhoitoaluetta, niin kai sitä pari porontaljaa porotiloilta liikenee. Kelpaa Vanhan herran takamustaan lämmittää - varsinkin, jos emäntä keittää kuumaa kaakaota kermavaahdon kera.

Sitten kun kuuma kaakao alkaa ramasta oikein rankasti, voi kellahtaa taljojen pehmeään huomaan nokkaunille. Tämän pihapetin ajattelin pystyttää pottumaan tienoille, sillä siinä on tilaa rakentaa kunnonkorkea jääseinä. Tuon jääveistoksen pitää nimittäin olla tarpeeksi korkea, sillä minulle ei kelpaa mikään lyhyenläntä eukkopahanen. Paitsi että kannattaisiko näin tasa-arvon aikakauten tehdä rakkauden jumalattaren sijasta rakkauden jumala??

Hesalaisrouva oli lumilinnaretkeen ilmeisen tyytyväinen. Saaliinaan muutama sata valokuvaa. Minäkin olin tyytyväinen. Saaliinani muutama miljoona ideaa. Saaliikseni katson myös sen hauraan kauneuden, jonka lappeenrantalainen Frostiart Oy ja heidän monikansallinen ammattilaistiiminsä oli jäästä ja lumesta veistänyt.


Lopuksi haluan jakaa kanssasi lumilinnan kauneimman ja hartaimman elämyksen, kappelin.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti