12.7.2011

Unelmien kirsikkakakku

Olen katsomalla katsonut suklaisen kirsikkakakun kuvaa Barbara Maherin kirjassa Maailman parhaat kakut (Gummerus 1997). Ja nyt, 14 vuoden läähättämisen jälkeen se on tässä! Kiitos kakun todeksi tulemisesta kuuluu Nuorelle neidille, joka tilasi kirsikkakakun omiin menoihinsa.

Kakun sisällä on kahtia leikattu suklaakakkupohja. Kostukkeeksi on läärätty kirsikkaviinalla maustettua sokerivettä. Täytteenä on kirsikkaviinalla ja tomusokerilla maustettua kermavaahtoa, johon on upotettu tuoreita, kivettömiä kirsikoita litran verran. Suklaakakku- ja täytekerrosten välissä on vielä pähkinämarenkikerros.

Kakku on päällystetty kermavaahdolla ja koristeltu suklaaraasteella. Kakun päälle taiteilin suklaalastuja (ystävän neuvo: älä rupea värkkäämään suklaalastuja 30 asteen helteessä - siitä syntyy rumia ärräpäitä, likaisia naamoja ja suttuinen keittiö...) ja tomusokerilla supsuteltuja kirsikoita.

Kakku oli työläs tehdä, mutta siitä tuli mielestäni kaunis. Makutuomarini, arvoisa Nuori neiti, antanee tuomionsa tuota pikaa.

Vanha rouva


Niin hyvää, niin hyvää...Jos joskus mietit miltä maistuu täydellinen kakku, niin kokeile tätä. Toisaalta kakun loistavaan makuun saattaa liittyä 14 vuoden suunnittelu...

Edelleen huuliaan lipova Nuori Neiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti