23.1.2022

Puolijoukkueteltta

 

Taas tätä. Eroa edellisiin hurtuukeihin on sentään syvä V-pääntie ja A-linja. Pötkömallinen ei enää tunnu hyvältä päällä, kun muodot valuvat kummasti alaspäin. Lieneekö maan vetovoima?

Virkkasin hurtuukin Sandnes Garnin Sisusta. Lanka on 80 % konepestävää villaa ja 20 % nailonia. Pestävä ja kestävä. Käytin koukkua 5. En käyttänyt mitään mallia, vaan sompasin menemään oman vartalon mukaan. Virkkuumalli sentään on tuttu ja turvallinen Kaisla. Lankaa kului yhteensä 444 grammaa.

Miehustan reunoihin virkkasin alaspäin levenevät kiilat, jotta hurtuukista tulisi hulmuava ja väljä. Pääntien huolittelin kiinteillä silmukoilla. Hihansuihin ja helmaan virkkasin aallot.  

  

Inhoan vyötäröä nuolevia vaatteita, jotka kinnaavat ja kuristavat, puristavat ja ahdistavat. Nyt on kunnon puolijoukkueteltta, kuten Vanha herra niin sulokkaasti asian ilmaisi. 

Vanha rouva

12 kommenttia:

 1. Hieno työ ja kaunis mallineule, eikä todellakaan mikään puolijoukkueteltta! Kelpaisi minullekin. Tuollainen ilmava neule on kiva laittaa vaikkapa t-paidan päälle.

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli kohtelias ilmaisu perheenjäseneltä! Sinulla helma hulmuaa ja kommentti on tuo. Ei ole reilua, ellei teillä sitten ole huumorintaju jollain erityisellä tasolla.
  Hurtuuki on joka tapauksessa hieno tuotos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorintajussa piisaa erityisellä tasolla. Oversized-sanaa VH ei tiennyt, mutta tarkoitti kyllä trendikästä vedintä ;)

   Poista
 3. Muotitietoinen mies kun tietää että nyt pitää olla puolijoukkueteltta eli oversize. En tuommoista hienoa sanaa tietäisi jos ei nuoriso olisi valistanut. Minulle sopiva muoti sillä mikä sen ikävämpi kuin jostain kinnaava vaate. Tuo sinun hurluukisi on oikein kiva ja oikean värinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nuorison, nyt Vanha herrakin osaa nimitellä hurtuukejani oikein!

   Poista
 4. Kaunis malli ja upea väri oversize-puserossasi. Mikähän on nykynimitys oversizen vastakohdalle? Ennen kutsuttiin makkaran kuoreksi.

  VastaaPoista
 5. Ihana ja just punaisena niin "sua", MUTTA... et ole vieläKÄÄN kertonut miten tuota pintaa virkataan. Joko voisit? (Kiitos!) Kutominen kinnaa taas niin pahasti, et tarttis tehdä muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.blogger.com/blog/post/edit/4484118862779950601/7169794594173282710 on pvm 9.11.2010 on yksityiskohtainen kuvaus Kaislan kulusta.

   Poista
  2. Et ole huomannut sukankutomiseltasi, että olen linkannut tämän aikaisemminkin ainakin pari kertaa.

   Poista
  3. Niinpäs oletkin, anteeksi! Kävin TAAS katsomassa ohjeen, mutta ainakin juuri nyt se näyttää heprealta. Koitan joku päivä keskittyä ja testata... Kiitos!

   Poista