11.3.2018

Nuuskuttelua

 

Naisten päivänä pitää olla ruusuja, tuoksuja, konvehteja, kuohuvaa juomaa ja kakkua. Ainakin Venäjällä. Siellä naistenpäivä on suuri kansallinen juhla: tehtaissa ja konttoreissa miehet juhlivat työtovereitaan, aviomiehet vaimojaan ja salarakkaitaan, pojat mummojaan, tätejään, äitejään, sisariaan ja tyttöystäviään...

 

Vanha herra on viettänyt niin monta naistenpäivää Neuvostojen maassa, että päivän juhlistaminen ei tuota tuskaa. Se on selkäytimessä. Joten naistenpäivänä hänen naisensa sai kimpun ruusuja, pullollisen hajuvettä, kuohuvaa juomaa sekä kolme suklaalevyä...


... suklaalevyistä Vanhan herran nainen leipoi suklaakakun, johon hän tarvitsi: 300 g tummaa suklaata, 150 g voita, 3 munaa, 2 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 dl suolapähkinöitä ja pussillisen pieniä suklaamunia.

Kakun nainen teki näin: suklaa (200 g) ja voi sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä ja jäähdytettään viitisen minuuttia. Sillä aikaa vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suolapähkinät lisätään munavaahtoon vuorotellen suklaa-voi-sulan kanssa. Kaadetaan taikina 20-senttiseen irtopohjavuokaan ja paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla 40 min.

Jäähdytetyn kakun päälle nainen laittoi ison körön suklaamunia ja suolapähkinöitä. Sitten hän sulatti 100 g suklaata ja teki rentoja raitoja koko komeuden päälle.


Vanha herra maiskutteli naisensa kakkua. Nainen nuuskutteli ihanaa miestään ;)

Vanha rouva

 

18 kommenttia:

  1. Entinen venäjänopettajani sanoi joskus, että naistenpäivä on ainoa päivä vuodessa, jolloin hän haluaisi vielä asua Venäjällä. Enpä ihmettele, kukka- ja lahjakauppiaat taitavat netota hyvin kyseisenä päivänä. ;) Ihanat ruusut ja muut hemmottelut olet kyllä saanut, nostan hattua herralle - ja rouvalle itselleen upeasta kakusta. Mie sain naistenpäivätoivotukset heti ensimmäisenä asiana aamulla, ja aamukahvi odotti tuttuun tapaan valmiiksi keitettynä, kukat sain jo aiemmin viikolla, jotta harmituspäivänä tuli parempi mieli. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuori herrasi osaa tien naisensa sydämeen, sillä aamukahvin keitto on niin ihana asia!

      Poista
  2. Onpa Vanha Herra romanttinen ja tietää mistä naisensa tykkää, hurmuri - suuri rakastaja! Meillä tyydyttiin vain kohteliaasti toivotuksiin...!!! Venäjällä naistenpäivä todella on juhla, palkallinen vapaa sanoi tytär kaikkinen ihanuusjuhlineen, siihen tulisi pyrkiä meilläkin. Melkoisen kauniit ruusut ja ihanainen kakku! Vanhan Herran nainen on mestarileipuri!

    VastaaPoista
  3. Jahas sitä Vanhaa Herraa,taitaa kujeilla kuin nuoret miehet konsanaan,mutta siitä kakusta mä tulin osingolle! Huomaatkos,mulla on suupielet vieläkin suklaasssa.. nmask,niin hyvää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoret miehet konsanaan, hmmmm. Kakku meni jo...

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Romanttistapa hyvinkin kaiken kaurapuuroarjen keskellä. Ei sen puoleen, olen aina pitänyt kaurapuurosta ;)

      Poista
  5. Ai jai kun kuulostaa mukavalta tavalta viettää naisten päivää! Hajuvettä en kaipaa, suklaat kyllä huolisin... 😁 Nuori isäntä oli naistenpäivänä töissä aamusta iltaan, niinpä ei kukkakauppaan päässyt. Herkkuja sen sijaan on tänä(kin) viikonloppuna nautittu liiankin kanssa mökkireissun merkeissä, liekö sulavatkaan ennen pääsiäistä!

    VastaaPoista
  6. Voi, Venäjä. Meillä oltiin viettämättä naistenpäivää kaupan munkkipussin kera. Tosin miesväki teki ruoan, kun naisväki vaan hiihteli.

    VastaaPoista
  7. Sullahan on ollut Naistenpäivä oikein isolla N-llä, kyllä se Vanha Herra osaa :)
    Ja mikä ihana suklaakakku, vei varmaan kielen mennessään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä Vanhan herran nainenkin isolla ÄNNÄllä ;)

      Poista
  8. Onpas ihana hankkinut ihanaiset ruusut ihanaiselleen!
    Ja ihanainen leipoi ihanan kakun ihanalleen!
    Ihanaa <3

    VastaaPoista
  9. En ole kade, enenenenen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannatakaan, sillä sulla on jotain, mistä minä olen kade: kissoja!

      Poista