5.11.2017

Metsänhoitaja

Kävimme metsäretkellä. Kaupunki myllää rantakaistaletta pyörätieksi, joten valmiiksi silvottuja kuusenoksia, ympäriämpäri nakeltuja varpumättäitä ja raadeltuja koivuja makasi ympäriinsä. En alkanut soitella lupien perään, vaan omavaltaisesti otin roskalavan vierestä tykötarpeita taiteellisia tekojani varten.

Sammaltahan minun mieleni teki, mutta se piilotteli lumi / loska / multapatjan alla. En siis tee sammalpalloja, sammaltyynyjä enkä sammalsydämiä. Sammaltöiden sijaan keräsin mustikanvarpuja.

Ensin ajattelin tehdä kranssin, mutta teinkin mustikkapuita.

Mustikkapuun rungoksi pistelin koivunoksia. Kieputtelin runkoihin mustikkanippuja alhaalta ylöspäin. Ei ole järin tähtitietteellinen homma. Mutta minun mielestäni sangen kauniita - varsinkin kun löysin taannoisella kirpparikierroksellani kympillä ison lasipurkin mustikkapuiden kasvualustaksi.

Muutamana iltana virkkasin vihreistä jämälangoista kuusipuita. Tukin puut täyteen tyynyvanua ja tökkäsin oksan perään kannoksi. Vanha herra veisteli koivunoksista kuusenjalat. Minä liimasin kuuset jalkoihin.

Metsänhoidollisin terveisin Vanha rouva
12 kommenttia:

 1. Hän, joka keksii ja osaa, näkyy tekevän ihan mitä vaan. Mistä sinä nämä kaikki ideat oikein taiot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, täällä toosassa on semmoinen vaarallinen paikka kuin Pinterest...

   Poista
 2. Kyllä ihastuttavaa metsänhoitoa sielläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, oma kirveskin löytyy, semmoinen kokoontaitettava!

   Poista
 3. Ihania mustikkapuita! :D Tekevätkö satoakin? ;) Ja nuo kuuset ovat suloisia. Miullaki on virkkuukoukku heilunut, kun puikkoihin en ole vielä uskaltanut koskea. Onneksi kohta pystyy taas sitäkin! Ainakin varovasti, vähän kerrallaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puista tykkään, oli marjoja tai ei. Passaavat kaapin päälle.

   Poista
 4. Olipa ihanaisia metsänhoidollisia juttuja siellä teillä! Raadellut koivut ja mättäät saivat vain tipan silmäkulmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin alahuuli väpätti, kun katselin sitä hävityksen kauhistusta. Pelastin, mitä pelastettavissa oli.

   Poista
 5. Ai ku söpöjä.
  Ne siellä teknisen raivausosastolla ovat ylen tyytyväisiä, kun joku on siivonnut moskat pois :D
  Mun pitäis tehdä tuon tyyppisiä havuista pari kpl, mutta isompia - suojaksi pioneille... Vuosi sitten tähän aikaan oli jo tehtynä...

  VastaaPoista
 6. Mustikkapuu onkin hyvä idea ja noita minäkin varmaan osaan tehdä ;) Nyt kun lumet ovat sulaneet pois löytyy varpujakin, jos vaan viitsin lähteä metsään rämpimään, tavattoman laiska kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet suli ja taas löytää vaikka mitä - puolukanvarvutkin ovat vielä komeita!

   Poista