30.7.2017

Riemunkirjava heinäkuu

 

Heinäkuuni on ihan oikeasti riemunkirjava (ensimmäinen osa riemunkirjavaa heinäkuutani löytyy tästä)!

Lautaselleni pääsevät kesän ensimmäiset oman maan mangoldit, lehtikaalit ja tillit. Öljyluikauksella liukastettuun pannuun sujauttelen mangoldin ja lehtikaalin sekaan mielivaltaisessa ja riemunkirjavassa järjestyksessä sipulia, valkosipulia, papuja, tomaattia, paprikaa, yrttejä. Huljuttelen pari minuuttia sitruunamehussa ja lisään pikkuriikkisen mustapippuri ja ripauksen suolaa. Siinä se, koko kesäinen riemenkirjavuus. Tarjoilen kasvispannun grillatun kalan, kanan tai makkaran kanssa. Kyytipoikana saattaapi olla palanen rievää ja voinokare.

Jälkiruokakin on riemunkirjava. Tavallinen mansikkakakku saa seurakseen puutarhan sinisiä, punaisia ja valkoisia kaunottaria.

 

Heinäkuu on lopuillaan, mutta riemunkirjavuus ei ihan heti taida loppua tältä kartanolta. 

Vanha rouva


16 kommenttia:

 1. Haa - käytiin just luntsilla (lohisoppaa Onnenkoskella), joten nyt just ei kuola valahda. Mutta sanotaan, että n. tunnin kuluttua vois palanen kakkua olla paikallaan 👍🏻😃 Heekkua on!

  VastaaPoista
 2. Ouh,kyllä tuo kakku olisi maistunut mullekkin! Mutta kuinka sinne suunnalle vois eksyä,kun Vanha Rouva on AINA töissä. Ihmetteli vaan ,kun kysyin kesälomaa,että mikä se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules nyt, miksette te kaks, Väkertäjä ja sinä, pakkaa itsejänne biiliin ja hurauta tänne. Mää leipoisin teille semmoiset eväät, ettette mahtuis takaisin biiliin ;) Ja siks toisekseen, mä en ole AINA töissä, vaan silloin, kun tarvitaan... kesällä aika useasti ;)

   Poista
  2. Tällääsestä tarjouksesta mä en ole kuulluukkaa - ookko sä Intsu?

   Poista
  3. Pitääkö teillekaikki rautalangasta vääntää???

   Poista
 3. Herkullisen riemunkirjava postaus. Nytpä tiedänkin, mitä seuraavaksi teen mangoldista, jota kasvimaalla yhä riittää. Kurkkuyrttiäkin on niin paljon, että siitä riittää kakunkoristeeksi. Kiitos oivallisista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. Minä tulentaas hakemaan vinkkejä sinulta kuvakulmiin ja puutarhan ihanuuksiin.

   Poista
 4. Kasvispannu maistuisi minullekin. Minun ryytimaasta ei kuitenkaan löydy pannun kaikkia aineksia. Onneksi mansikkakakkua meillä sentään saa. Mies tuumi jo tänään, että tavallinen pulla olis hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söis nyt vaan mansikoita - ei niitä talvella saa, ellei ota espanjankäkkyröitä.

   Poista
 5. On sulla siellä taas herkut niin kauniisti esille laitettuna. Voi kunpa joskus pääsisi sinun ruokapöytäsi äärelle ihan oikeasti, eikä vain näin kuvien välityksellä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala tulla jo! Hopi hopi! Ei sieltä etelästä tänne keskiseen Suomeen ole kuin huraus onnikalla.

   Poista
 6. Wau,miten ihanat herkut taasen tarjolla,...täällä "silmin" syön herkkujasi.Kakku on niin nätisti koristeltu.Kyllä maistui ihan oikeesti nam...maiskis....sie taidat tuon koristelun =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on harmittavan vähän näitä herkkusia, koska työ vie kaikki mehut. Mutta yritän tarjoilla lisää ;)

   Poista
 7. Ihania kesäherkkuja olet valmistanut, siinä ei enää pottua tarvita, kun on noin värikkäitä kasviksia :)

  VastaaPoista