22.11.2016

Italialainen ruokalähetys

Alkupalaa varten otetaan pussillinen viipaloituja herkkutatteja pakastimesta. Sulatetaan.

Silputaan sipuli tai pari. Murskataan valkosipulinkynsi. Kuullotetaan sipulit voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisätään risottoriisiä ja hyssytellään hetken verran.

Lisätään lihalientä pikkuhiljaa ja annetaan välillä imeytyä. Lisätään taas ja taas. Imeytetään taas ja taas. Kun riisi alkaa antautua hampaissa, lisätään purkillinen kermaa. Annetaan imeytyä sen verran, että risotto on vetelän puuromaista. Riisinjyvien pitää tuntua hampaissa!

Lopuksi hurautetaan joukkoon voita nokare, mustapippuria ja timjamia sekä herkkusienet. Kiepautetaan sekaisin ja nakataan mukaan vielä parmesaaniraastetta. Syödään heti.

Pääruokaa varten vatkataan muna ja raastetaan parmesaania.

Pyöritellään ohuenohutta broilerileikettä munassa ja parmesaaniraasteessa. Paistetaan leike oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Ripotellaan pinnalle pikkuriikkisen suolaa.

Pääruoan tykötarpeiksi tehdään kaksi salaattia.

Keitetyt punajuuret lohkotaan krouvisti ja joukkoon hurautetaan kourallinen saksanpähkinöitä ja mieluisaa salaattijuustoa. Loraus hunajaa ja oliiviöljyä, myllytys mustapippuria ja saksilla tuoretta rosmariinia päälle.

Toisena salaattina tarjoillaan raastettua porkkanaa ja omenaa. Ei mitään muuta. Syödään heti.

Jälkiruoaksi paistetaan mantelikorppuja, joita varten vatkataan 50 g voita ja 2,5 dl sokeria vaahdoksi. Lisätään 2 munaa yksitellen vatkaten. Lisätään yhden pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisätään 4 dl vehnäjauhoja, 1 tl vaniljasokeria sekä ripaus suolaa. Lopuksi hurautetaan mukaan 200 g kokonaisia kuorimattomia manteleita.

Muotoillaan 2 pötköä halkaisijaltaan noin 3 cm. Annetaan levätä kylmässä puolisen tuntia. Paistetaan 175 asteessa 20 minuuttia. Viipaloidaan vinottain, nostetaan kyljelleen ja jatketaan paistamista vartin verran. Kannattaa kääntää toiselle kyljelleen puolessa välissä toista paistokertaa. Jäähdytetään. Syödään heti kuuman kahvin kyytipoikana.

Jaa miksikö moinen italialainen ruokapläjäys. No siksi, että työtoverini toimitti aurinkoisesta Etelä-Italiasta herkkulähetyksen kotiportaille: parmesaania, manteleita, kahvipapuja ja oliiviöljyä. Reseptit tulivat kaupan päälle.


Nyt on pikkupikkuruinen ongelma - mihin tukkia 7 litran pänikällinen oliiviöljyä? 
Juonko suoraan kanisterin suusta vai kaadanko ensin lasiin?

Vanha rouva,
kuvattuna pänikän kotikonnuilla


8 kommenttia:

  1. Olipa ihanainen herkkulähetys ja melkoisen ihanat herkut niistä valmistit! Oliiviöljyhän on mitä parasta vaikka mihin, no moottorisahaan se ei varmaan käy! Sisäisesti ja ulkoisesti, varmaan saat tuon pänikän kulumaan nopeastikin! Lasista nautiskellen se tekee hyvää sisukaluille, ihollekin se tekee hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höö - haluan ehdottomasti nähdä Vanhan herran ilmeen, kun alan loiskia kanisterista öljyä runsaille muodoilleni!

      Poista
  2. Olipa teillä herkkujen herkut. Hierontaöljyksi tai öljykylpyyn? Tehän ette olisi enää Vanha Rouva ja Vanha Herra vaan Nuori Rouva ja Nuori Herra, kun saatte seitsemän litraa oliiviöljyä käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun se olisikin noin helppoa, niin tilaisin oitis toisen mokoman lisää!

      Poista
  3. Herkkua on siinä monenmoista, ja enemmänkin!
    Kyllä nyt ei oliiviöljy lopu ihan kesken kaiken :)

    VastaaPoista
  4. Voi sentään,kuinka mä en ole ymmärtänyt lähteä teille syömään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottanut olen, että kohta portista kaartaan Intsu!

      Poista