19.10.2016

Linnunmaitoa ihanassa seurassa

Mikäpä sen mukavampaa kuin viettää vapaapäivää ihanassa seurassa ihanan venäläisen herkkukakun äärellä. 


"Птичье молоко" tarkoittaa suomeksi linnunmaitoa. Sitä olen nauttinut sen tuhat kertaa itään suuntautuneilla retkilläni. Enkä ole sitä ikinä kyllikseni saanut, joten sen tuhat kertaa taidan sitä vielä nauttia. Nyt tein linnunmaitoa ensimmäisen kerran elämässäni kahdelle ihanalle työtoverilleni. Tässä sinullekin ohje.

Pohja: 
  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina kunnostettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 180 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Täyte:
  • 12 liivetelehteä
  • 12 keltuaista
  • 3,5 dl sokeria
  • 4 dl maitoa
  • 200 g voita
  • puolen sitruunan mehu
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada vaahto kattilaan ja lisää maito. Sekoita ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Lisää paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi sulaa. Mausta sitruunamehulla. Ota liedeltä. Sulata kuiviksi puristamasi liivatelehdet täytteeseen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt täyte pohjan päälle vuokaan. Pane kakku jääkaappiin ässehtymään ainakin 4 tunniksi. 

Kuorrute:
  • 200 suklaata
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl kuohukermaa
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi ja kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kuorrute on tasaista. Jäähdytä. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Anna kakun hyytyä vielä ainakin puoli tuntia viileässä. Koristele.


Kannattaa kokeilla. Kakku on pinnalta tumman suklainen ja sisältä ihanan vaalea ja linnunmaitoa täynnänsä. Nam.

Vanha rouva

PS. Illan päälle linnunmaito loppui tyystin, sillä sen kimppuun hyökkäsi tämä: 



29 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Namskis!

    VastaaPoista
  2. Kakku oli niin maukasta! Parasta, mitä olen syönyt pitkään aikaan!!! Kiitos aivan ihanista ja maukkaista ruuista ja hyvästä seurasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan itsellenne. Tulethan toistekin ja taas uudestaan ja vielä muutaman kerran senkin jälkeen??!!

      Poista
    2. Tulen taatusti ;) Heti ensi kerralla, kun hurautan ajan kanssa nauttimaan merimaisemasta ! :)

      Poista
  3. En ole ikinä kuullutkaan,että kakun nimenä on linnunmaito. Tuota pitää joskus kokeilla! Ei tuo hämähäkkimies kyllä kovin pelottavalta näytä...:) Mutta onko Clementinen käsi yhä kipee. Itse tulin juuri lääkäristä! Huom olen ollut lääkärissä!! Kas kun tuo nivelrikkopolvi on niin kipeä,että kävin taas ottamassa siihen kortisonia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clementinen käsi on vielä tarttuma-arka ja keltaisenmustanpuhuva, mutta onneksi se on vasen käsi. Hänen puolisonsa menee tänään käsileikkaukseen - oikea käsi poikkastaan. Sitten meitä on täällä kaksi käsipuolta, mutta onneksi täydennetään toisiamme.

      Poista
  4. Nam...nam...ja vielä kerran nam...kylläpä on herkullisen näköistä moloko kaakkuva.Sie oot kyllä tosi Mestari isolla M kun näitä herkkuja väsäät ;)) KIITOS ohjeesta täytyy kokeilla.Juustokakkuja olen tehnyt keksipohjalla,mutta tämä näyttää todella herkullisemmalta.Siellä on näköjään Halloween hahmo hyökännyt kakun kimppuun =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIrmuinen hirviö hyökkäsi kimppuuni hiilihankonsa kanssa. Minä kiljuin asiaankuuluvalla tavalla ja kaappasin hirviön syliini. Sitten me syötiin kakkua ja kiusattiin hirviön äitiä naurettavilla jutuillamme ;)

      Poista
  5. Hah, nyt olisi minunkin venäjä riittänyt suomennokseen! Mutta miten voi ollakin noin kaunis ja herkullisen näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  6. Voi vitsi mikä herkku, eikä yhtään helpota, kun olen vähän niin kuin herkkulakossa :)
    Jo on pelottava seuralainen ollut sulla, varmaan kesyyntyi tuollaisen herkun edessä :)

    VastaaPoista
  7. Vieläkin minä täältä! Voi sitä Clementinen puolisoakin. Paranemisia heille kummallekkin täältä toivotamme. Vielä olisin sinulta kysynyt,että tosiaanko 12 liivatelehteä? En ole ikinä mihinkään hyydykkeeseen laittanut niin paljoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan 12 liivatetta!! Venäjällä kaikki on suurta ja mahtavaa ;)

      Poista
  8. Syötävän näköinen kakku ja ennen kuulumaton nimi.Otinpa ohjeen ylös ja aattelin leipasta.Hieno viitta-mies sinulla kaverina.
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivo vaan, niin teis vaikka viittamies hilpasee teillekin.

      Poista
  9. Söisin palan tuollaista herkkua alta aikayksikön. Ilma voi olla kuin linnunmaito, mutta kakkukin... Linnumaito taitaa tarkoittaa idässä kaikkea ylimaallisen hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilma on kuin linnunmaitoa! Niin sanoi mummuni entisaikaan.

      Poista
  10. Onpa ihanan näköinen kakku ja varmaan maistuu herkulle, varsinainen kilojenkaristaja :D mutta mitäpä kakku olisi ilman oikeita aineita, sellaista ei kannata edes tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voita ja munia ja kermaa kuluu. Kissanrasvoilla ei leivota!

      Poista
  11. Tuttavamme toi tuota linnunmaitoa tuliaisiksi meille.. käytin sitä kahvimaidon korvikkeena, kun en muuta osannut tehdä..olipas tujua kahvia =D
    Taas olisi ollut naapuruudesta hyötyä..linnunmaidot olisi tullut loihdittua taas upeimpaan ja herkullisimpaan muotoonsa..

    VastaaPoista
  12. Aivan kuin olisin tuollaista maistellut... Tuhtia tavaraa.
    Käykö tuohon kondensoitu maito?
    Jos sitä ahdistuisi sitten kananmuna- ja liivatelehtikauppaan.
    Joko teillä halloweenitellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tekisi kondensoidusta maidosta, sillä sen maku on niin erilainen. Tämä kaakku ei ole äklön makea, vaan lempeän hempeä. Taidatkos sen paremmin sanoa ;)

      Poista
    2. Mä tein sen eilen! Hyvä syy kun tytöllä syntskit 😜 Illalla maistetaan! Laitanko kuvaa 😃
      Ja joo, makumaailma muuttuis varmaan kondensoidulla.

      Poista
    3. No iliman muuta haluun nähdä kuvan ja makuraadin tuomion!!!

      Poista
  13. Upean näköinen kakku. Näin diabeetikkona teen varmasti ja syön paljon:D

    VastaaPoista