12.2.2015

Minä tarvitsen valtaistuimen

Pikkuihminen haki minut töistä. Sitten me köröttelimme kaupoille.

Löysimme kruunun. Nuoren rouvan kummeksuvista katseista huolimatta kultakruunu päätyi pojan päähän. Sitten alkoi mankuminen, että prinssillä pitää olla viitta. Äiti-ihminen lupasi tehdä viitan illalla.

Köröttelimme kaupoilta meille leikkimään. Yht´äkkiä takapenkiltä kuului: Äiti, minä tarvitsen valtaistuimen! 

Pikkuihminen ei millään halunnut mennä päiväunille, sillä isot prinssipojat nukkuvat vain yöllä.

Niin me Nuoren rouvan kanssa katselimme huvittuneina, kun Prinssipoikasemme pötkötti auringonläiskässä keskellä pirtin lattiaa kruunu päässään ja tuhisi sangen unisesti.

Mutta kummasti se uni Prinssin silmistä karisi, kun pöytään kannettiin suklaakakku.

Kakkuni on tummalla kaakaojauheella leivottu peruskakku . Keskeltä sopivan tatinainen, ettei tarvitse pelkkää sahajauhoa suustaan pölläytellä.

Kaadoin kakun päälle tummasta suklaasta, kermatilkasta ja voinokareesta tekemäni suklaakuorrutteen. Keskelle kaadoin pussillisen minttusuklaarakeita. Kakun kyytipoikana tarjoilin vaniljajäätelö.

Prinssin suunympärys oli sangen suklainen, kun hän alkoi hankkia kotimatkalle kultakruunu päässään. Onneksi tuli vatsa täyteen, sillä energiaahan siinä tarvitaan, kun pitää pitkä ilta olla päällysmiehenä: äiti tekee viittaa ja isä rakentaa valtaistuinta.

Minä jäin suunnittelemaan prinssisukkia. Niissä kuulemma pitää olla lohikäärme ja linnantorni.

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. Oih :) Ihana tarina. Kyllä kelpaa olla ja pötköttää.
  Odotan kovasti jo oman miniprinssini tapaamista. Tosin hän on vähän raisumpi prinssi: batman- ja spiderman-viittoja on...

  VastaaPoista
 2. Kyllä tollanen herkullinen kakku herättää prinssin ja tälläsen vanhan noita-akankin, jahka joskus pääsis noita siun herkkuja maistelemaan
  Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Voi niin ja te olette hoviväkeä? Muistan hyvin, kun esikoiseni, nyt penkkareitaan viettävä nuorinainen, ilmoitti haluavansa olla " prinsessa hileshampoo". Kimallukset olivat ihania ja mummi oli tuonut uutta kylpyvaahtoa. Rinsessan nimessä yhdistyi kaikki luksus:)

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo lasten suuret toiveet suklaakakun kera. Näin sadut muuttuvat todeksi ottomummon opeilla.

  VastaaPoista
 5. Prinssihän tarvitsee myös valkoisen ratsun :-) Herkullisen näköinen kakku Valencia-lautasella!

  VastaaPoista
 6. Prinssillä on prinssin elkeet, ja hoviväki saa selvät sävelet mitä pitää tehdä, kannattaa kuunnella tarkasti. Vai prinssisukkia teet, haastava aihe muttei mahdoton. Voi miten ihana pikkuprinssi ja suu suklaassa! Herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
 7. Oi,että nyt sitten olet alkanut pitämään siellä hovia,kun on prinssikin:) Tietysti kuninkaalliset syö ihanaa,maistuvaa suklaakakkua. Mukavaa ystävänpäivää sinne!

  VastaaPoista