8.12.2014

Yksinkertaisen emännän yksinkertainen piimäkakku

Yksinkertaisen emännän yksinkertainen piimäkakku:

  • 4 dl rasvatonta piimää
  • 500 g fariinisokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita piimä ja fariinisokeri. Lisää piimätilkassa liotettu sooda, mausteet sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kunnostettuun 1,7 l rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. tunti. Anna jäähtyä hetkinen ennen kumoamista.

Tämä kakku on siis munaton ja rasvaton! Maku on mausteisen jouluinen - varsinkin jos lisäät taikinaan rusinoita tai kuivattuja karpaloita. Ei säily kauan ;)

Vanha rouva

7 kommenttia:

  1. Sen uskon, että ei säily kauan.. nääs on niin herkullisen näköinen että tekee mieli siivu leikata:)

    VastaaPoista
  2. Piimäkakkua en olekkaan vuosiin tehnyt, kiitti reseptistä .
    Oikein mukavia joulun alus päiviä siulle ja vanhalle herralle :)

    VastaaPoista
  3. Komean kakun olet leiponut, näyttää ja varmasti maistuu herkulliselta! Piimäkakkua en ole tehnyt aikoihin, se oli miehen mummon bravuuri, voisinpa kokeilla reseptiäsi!

    VastaaPoista
  4. Nyt pitääkin kokeilla piimäkakun tekemistä.

    VastaaPoista
  5. Ouh,niin mjuhkea ja maittavan näköinen kakku!

    VastaaPoista
  6. Tällaiset kakkuohjeet, joissa aineet vain sekoitellaan ovat mukavia tehdä ja lopputulos on muhevan näköinen :-)

    VastaaPoista
  7. Jo on muhkea kakku. Se on aina plussaa kun ei tarvitse kaivaa vatkainta esiin!

    VastaaPoista