21.2.2014

Eksotiikkaa kaukomailta

Vapunvärisiä serpentiinejä?

Muodinmukaisia langanpätkiä?

Iloluontoisia pahvinpalasia?

Ei sinnepäinkään, eikä lähellekään.

Nämä ovat Thaimaasta käsimatkatavaroissa hellästi kannattuja kookoslastuja. Makeita, rapsakoita ja kookokselta huumaavasti tuoksuvia.

Kookoslastuaarteitani olen malttanut säilyttää parempaa päivää varten. Eilen se parempi päivä oli, kun sain vieraakseni ystävän ja työtoverin monen vuoden takaa.

Kaukomaiden eksoottisen kookoskakun pohjaan tarvitset 200 g digestivekeksejä muruna, 75 g voita sulatettuna ja 100 g valkoista suklaata lastuina. Painele keskenään sekoitetut keksinmurut ja voisula irtopohjavuokaan. Veistele valkosuklaasta lastuja päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.



Täytteeseen tarvitset:
  • 4 dl kookoskermaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl maissijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kuohukermaa

Kuumenna kattilassa vesi, kookoskerma, sokeri ja maissijauho. Sekoita koko ajan ja anna saostua paksuksi. Jäähdytä. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma, mascarponejuusto, kookoshiutaleet sekä limettiraaste. Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Purista liika vesi liivatteista ja liota ne kuumaan limettimehuun. Sekoita pikkuisen aikaa jäähtynyt liivatemehu hyvin täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele. Koristeiksi käyvät tavalliset kookoshiutaleet ja vaikka limettisiivut, mikäli et viitsi vasiten lentää Thaimaahan asti kookoslastuja hakemaan.

Vanha rouva, joka kyllä viitsisi

 

6 kommenttia:

  1. Ooh,mikä kakku ja oikein Thaimaasta asti tuodut,ihanat värilliset kookoslastut. Joo,jos sulle tulee joku rokko,niin mulle kyllä iskee hinkuyskän,kun en osaa noin hienoja leipomuksia kuin sinä!

    VastaaPoista
  2. En ala, siulla on komiaa kaakkua ja miulla ei, nyyh:) noin kauniita kookoslastuja en oo koskaan nähny.
    Ja jos Intsu saa hinkuyskän saan mie sen intialaisen hyppivän tauvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpäs nyt on liikkeellä tautista porukkaa ;) Ei muuta kuin kipin kapin kylään koko konkkaronkkka, niin minä parannan - varastosta löytyy kookoskakun lisäksi itsetehtyjä kauralastuja ja kissankieliä. Ja kanelikierteitä.

      Poista
  3. Kaunis kakku ja herkulliselta näyttää , namskis:)

    VastaaPoista
  4. Kaunista ja raikasta. Miten tuollaista kakkua raatsii syödä.

    VastaaPoista