10.11.2011

Porkkanakakkua (haukotus)


Taas uusi porkkanakakku. Minkäs teet, kun mieheksi on siunaantunut fakki-idiootti, jonka mielestä vain porkkanakakku on oikea kakku. Joten tehtäväkseni jää, oman mielenterveyteni takia, etsiä aina uusia porkkanakakkureseptejä. Tämän reseptin löysin Kaarina Roinisen kirjasta "Parhaat kotileivonnaiset".

·         150 g voita

·         1 dl fariinisokeria

·         1 dl sokeria

·         3 munaa

·         3,5 dl vehnäjauhoja

·         2 tl leivinjauhetta

·         1 tl kanelia

·         1 dl mantelirouhetta

·         1 dl rusinoita

·         3 dl porkkanaraastetta

·         1 sitruunan raastettu kuori

Voi ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkana- ja sitruunaraaste. Kakkua paistetaan 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin verran. Kakku jäähdytetään hyvin.

Kakun päälle levitetään kuorrutus, jossa on 25 g voita sulatettuna, 3 rkl vahvaa kahvia, 1 rkl kaakaojauhetta ja 2 dl tomusokeria. Koristeeksi voipi asetella kokonaisia manteleita.

Roinisen kirjassa ihanan kosteaa kakkua tituleerataan Sveitsiläiseksi porkkanakakuksi. Saapa nähdä, miksi oma rakas porkkanakakkufanini sitä nimittää.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti