8.4.2011

Timpurin unelma

Miehet on minun mielestäni luotu sitä varten, että niitä saa hemmotella. Olenhan ymmärtänyt oikein? No, oli miten oli, päätin eilenehtoolla ilahduttaa ympärilläni pörrääviä miehiä suklaakakulla.

Kakkupohjaan tarvitsin 300 g kaurakeksimurskaa ja 100 g voita sulatettuna. Painelin seoksen lusikanpesällä tarjoiluastian pohjalle, kakkurenkaan sisälle.

Täytettä varten vispasin 2 purkkia Flora Vispiä. Sekoitin vaahdon 400 g maustamatonta tuorejuustoa. Mukaan kaadoin 1,5 dl kermalikööriä ja 200 g sulatettua tummaa suklaata sekä 3 dl tomusokeria. Ja taas sekoitusta. Lopuksi liruttelin ja sekoittelin joukkoon 8 etukäteen liottamaani ja likööritilkkaseen sulattamaani liivatelehteä. Kaadoin täytteen kakkurenkaan (halkaisija 30 cm) sisälle ja panin koko ihanuuden jääkaappiin jähmettymään yöksi.

Irrotin kakkurenkaan lastan avulla. Kakun päälle asettelin amerikanpastilleja (jotka muuten päästävät väriä, jos kakku joutuu odottamaan kovinkin kauan). Meillä tuota väriongelmaa ei ehtinyt syntyä, kun timpuri näki kakun.
 
Suklaahuumassa tämäkin perjantainen raksapäivä sitten vietiin päätökseen. 

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti