19.10.2010

Onnekas tipu

Olin todella onnekas tipu, kun Vanha herra päätti viime uutena vuonna viedä meidät katsomaan thaimaalaista ilotulitusta. Ja kyllä Krabin liepeillä sijaitsevassa Ao Nangin pikkukaupungissa räiskyi, tuikki ja väreili jos jonkinmoista härrävärkkiä, kun vuosi vaihtui. Suurimman vaikutuksen kuitenkin tekivät ne sadat paikalliset perheet, jotka istuivat kanssamme rantahiekalla sysipimeän taivaan alla katselemassa korkeuksissa leijailevia tuhansia lyhtyjä - olihan tsunamin muistopäivä.

Eräänä kuumankosteana päivänä menimme kauneushoitolaan. Hedelmäisessä kokovartalokäsittelyssä tuoksut vaihtuivat sen mukaan, mitä ystävällinen hoitotäti lätki naamalleni ja vatsalleni. Ihanin tuoksu syntyi kylmänkylmistä kurkkuviipaleista! Parituntisen hieronnan ja puljaamisen jäljiltä leijuin toisessa ulottuvuudessa. Vanha herra sai taluttaa minut kadun yli ravintolan terassille tokenemaan. Eteeni tuotiin tämä:


Drinkin nimi oli Lucky Chicken. Tipusen sisältöä en muista. Nauroin niin makeasti, että naapuripöydän ruotsalaisrouva halusi heti samanlaisen. Siinä me sitten nauroimme yhdessä, suomalais-ruotsalaisen herrakaksikon tuijottaessa tyynenä hervotonta hihitystämme.

Vanha rouvatipu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti