1.12.2017

Onnenpotkuja


Pistäydyin Elvi-rouvan luona iltakahvilla. Elvi (80+) on kova käsityöihminen. Hän on pitkän elämänsä aikana virkannut yhden jos toisenkin sängynpeiton. Nyt Elvi-rouva jostain kummaan syystä halusi päästä eroon lumivalkeasta päiväpeitosta, jonka hän on virkannut 1970-luvulla. En edes muodon vuoksi vastustellut, vaan otin peiton kiitollisuudella vastaan. Levitin sen kunniapaikalle kammariin.

Tässä toinen aarre, 1900-luvun alun helmikirjailtu käsveska eli ridikyyli. Hintaa täysin ehjälle, mutta sangen hauraalle aarteelle kertyi kokonaiset yhdeksän euroa. Löysin aarteen ruotsalaiselta kirpparilta.

 

Asetin ridikyylin kammarin pöydälle vanhan vaa´an ja värkkäämieni kultapallojen seuraksi. Passaa siihen oikein hyvin, sillä seurakseen se sai samaiselta kirpparilta löytämäni valokuvakehykset. Katso, miten kaunis kehys on:


Tämmöisiä onnenpotkuja tällä kertaa.

Vanha rouva

11 kommenttia:

  1. Kirppareilta ne parhaat aarteet aina löytyykin, eikä mistään hienoista sisustuskaupoista.
    Vai on tuommoiselle laukulle oikein nimikin, ridikyyli. Minullakin jossain kätköissä samantapainen ja olen luullu että se on vain joku Kiina-krääsä. Täytyypä katsoa sitä tästä lähtien uusin silmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiina-krääsä se vasta joskus kaunista onkin!

      Poista
  2. Kehys on tosiaan kaunis. Mä olin jo olut helpottunut,että ei mun tarvikaan pakettiautolla Ouluun lähteä,mutta kyllä vaan pitää,kun siellä on mulle ihana sängynpeitto ja ridikyyli ja kyllä minäkin haluan Elvi-rouvan luona vierailla!! Ajattele,siitä piirongista mä sentään olen luopunut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menen tänään Elvi-rouvaa tervehtimään - annanko myrskyvaroituksen?

      Poista
  3. Mahtava peitto sekä toi käsiveska, upea. Sopii tuohon paikkaan hyvin.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana käsiveska ja kauniisti kirjailtu.. virkattu peitto näyttää myös upealta. Ihanaa alkavaa joulukuuta sinulle:)

    VastaaPoista
  5. Kyllä onkin esillä hyvää ja kaunista, ja hyvällä maulla eleetöntä kruusailua :)

    VastaaPoista