1.11.2010

Appelsiinikakkua kaamokseen


Auringonkeltainen appelsiinikakku kirkastaa marraskuun pimeät päivät kertaleipomisella. Kokeile sinäkin:

·         2 dl sokeria

·         1 muna

·         4,5 dl vehnäjauhoja

·         3 tl leivinjauhetta

·         0,5 g sahramia

·         appelsiinin raastettu kuori ja mehu

·         100 g voisulaa jäähdytettynä

·         1,5 dl kermaa

·         appeelsiiniviipaleita koristeluun

Sekoita sokeri ja muna. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-sahrami -seos,  appelsiininkuori, -mehu, voisula ja kerma. Sekoita pikaisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokasprayllä sumutettuun pieneen rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min. Jäähdytä vuoassa peiton alla. Kumoa ja koristele halutessasi appelsiinikiekuroilla.

Tuoksusta ja väristä huumaantunut Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti