18.11.2010

Puolalainen syyslounas

Krakovalainen Polskie Jadlo -ravintolaketjun ruokapaikat matkivat perinteisiä, 1800-luvun maalaistaloja. Ruoka maistuu siltä, kuin isoäiti olisi sen juuri itse keittiössä, uuninkupeessa laittanut. Tässä osviittaa siitä, mitä syksyisellä maalaislounaalla voisi nauttia.

Alkuruoaksi suolakurkkuja ja hapankaalia vodkatujauksen kera. Leivän päälle ihkaoikeaa silavaa (sininen muki) tai valkosipulivoita (musta kuppi) toisen vodkatujauksen kera.

 

Pääruoaksi possunpotkaa tai gulassia. Kolmannen ja neljännen vodkatujauksen kera. Olutta kyytipojaksi.

 

Jälkiruoksi vodkatujaus ja vodkatujaus.

Hyvää oli! tuumaa Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti