3.11.2010

Mandariinikakku


Päätin ilahduttaa Nuorta neitiä pääkaupungin Ruoka-, viini- ja kirjamessuilta hankkimillani tuliaisilla.

Ensin pakkasin kangaskassiin joululehtiä ja uudenuutukaisen joulukirjan, jotta neidillä olisi inspiraation lähteitä käden ulottuvilla (tosin inspiraation puutteesta ei neitiä voi moittia millään muotoa, kun katselee ympärilleen neidin kauniissa kodissa).

Sitten värkkäsin matkaan auringonkeltaisen mandariinikakun, jos vaikka se torjuisi tehokkaasti kaikenmaailman syyspöpöjä: 

Kakun pohja osoittautui mainioksi: 200 g Väinämöisen ruisnappeja, 1 tl kanelia, 0,5 dl fariinisokeria, 100 g voita sulatettuna. Hienonsin napit monitoimikoneessa tuusannuuskaksi, lisäsin muut aineet ja painelin seoksen 20-senttiseen irtopohjavuokaan tasaiseksi matoksi.

Kakun täytteeseen taioin seuraavanlaisia aineksia: 3 liivatelehteä, 0,5 dl mandariinimehua, 1 prk rahkaa, 200 g appelsiinituorejuustoa, 1 dl fariinisokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 dl kermaa vatkattuna. Sekoitin rahkan, tuorejuuston ja sokerit sekaisin ja lisäsin joukkoon kermavaahdon. Lopuksi liruuttelin mukaan koko ajan sekoittaen vedessä 10 minuuttia pehmenneet ja mandariinimehuun liottamani liivatteet. Kaadoin seoksen vuokaan Väinämöisten peitoksi ja tasoittelin pinnan. Vein kakun tekeytymään kylmään yön ajaksi.

Aamulla kaivelin kaapin periltä 2 purkkia säilykemandariineja, jotka valutin hyvin. Asettelin auringonkeltaiset mandariinit kakun pinnalle ja kiillotin ne vielä liivateseoksella (2 liivatelehteä/tilkkanen mandariinimehua).

Nuoren neidin luokse päästyäni irrottelin kakun varovasti vuoasta. Sillä aikaa oli teetarjoilu ennättänyt pöytään - joten Nuoren neidin ja hänen kakkunsa seurassa

Vanha rouva nautti olostaan, taas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti