Päätin ilahduttaa Nuorta neitiä pääkaupungin Ruoka-,
viini- ja kirjamessuilta hankkimillani tuliaisilla.
Ensin pakkasin kangaskassiin joululehtiä ja uudenuutukaisen
joulukirjan, jotta neidillä olisi inspiraation lähteitä käden ulottuvilla
(tosin inspiraation puutteesta ei neitiä voi moittia millään muotoa, kun
katselee ympärilleen neidin kauniissa kodissa).
Sitten värkkäsin matkaan auringonkeltaisen mandariinikakun, jos
vaikka se torjuisi tehokkaasti kaikenmaailman syyspöpöjä:
Kakun pohja osoittautui mainioksi: 200 g Väinämöisen
ruisnappeja, 1 tl kanelia, 0,5
dl fariinisokeria, 100 g voita sulatettuna. Hienonsin napit
monitoimikoneessa tuusannuuskaksi, lisäsin muut aineet ja painelin seoksen
20-senttiseen irtopohjavuokaan tasaiseksi matoksi.
Kakun täytteeseen taioin seuraavanlaisia aineksia: 3
liivatelehteä, 0,5 dl
mandariinimehua, 1 prk rahkaa, 200
g appelsiinituorejuustoa, 1 dl fariinisokeria, 2 tl
vaniljasokeria, 1 dl
kermaa vatkattuna. Sekoitin rahkan, tuorejuuston ja sokerit sekaisin ja
lisäsin joukkoon kermavaahdon. Lopuksi liruuttelin mukaan koko ajan
sekoittaen vedessä 10 minuuttia pehmenneet ja mandariinimehuun liottamani
liivatteet. Kaadoin seoksen vuokaan Väinämöisten peitoksi ja tasoittelin
pinnan. Vein kakun tekeytymään kylmään yön ajaksi.
Aamulla kaivelin kaapin periltä 2 purkkia säilykemandariineja,
jotka valutin hyvin. Asettelin auringonkeltaiset mandariinit kakun pinnalle ja
kiillotin ne vielä liivateseoksella (2 liivatelehteä/tilkkanen
mandariinimehua).
Nuoren neidin luokse päästyäni irrottelin kakun varovasti
vuoasta. Sillä aikaa oli teetarjoilu ennättänyt pöytään - joten Nuoren neidin
ja hänen kakkunsa seurassa
Vanha rouva nautti olostaan, taas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti