16.9.2010

Kirsikkakakku


Vanha herra ei tykkää rusinoista, joten muunsin tämän oivan ohjeen mummuni repaleisesta reseptivihkosta siten, että rusinoitten sijasta käytin kuivattuja kirsikoita:

Sekoita taikinakulhossa 4,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 0,5 tl neilikkaa, 1 tl kardemummaa, 2 tl kanelia, 1,5 tl soodaa ja 2 dl kuivattuja kirsikoita. Lisää joukkoon 1 dl siirappia, 1 dl piimää ja 2 purkillista smetanaa sekä 1 dl voisulaa. Sekoita aineet sekaisin, mutta varo hämmentämästä mielin määrin.

Kaada taikina esikäsiteltyyn rengasvuokaa. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin verran. Annan kakun huokaista vartin verran, ennen kuin kumoat sen. Anna ässehtyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele tomusokerihuiskauksella.

Vanha rouva mummun reseptivihkoa paikkaillen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti