21.9.2010

Ketarat pois vessanpytystä!

Taannoisella Pietarin reissulla hurruuttelin metron sinistä linjaa keskustasta pohjoisen suuntaan toiseksi viimeiselle asemalle eli Valistuksen valtakadulle. Syynä oli se, ettei keskustan monista Книголюб (suom. Lukutoukka) -kirjakaupoista löytynyt haluamaani kirjaa, vaan se yksi ja ainoa kaupungissa oleva kappale oli melkein puolen tunnin metromatkan päässä. No, minä hyppäsin tuohon kätevään, huokeaan ja nopeaan suurkaupungin kulkupeliin. Enpähän tuntenut itseäni ainakaan yksinäiseksi, sillä Pietarin metrossa matkustaa eräiden laskujen mukaan melkein 4 miljoonaa ihmistä päivittäin!

Pääsin perille, löysin jättisuuren Kirjatoukan, jossa oli mitä ihanin ja asiantuntevin myyjäpoika. Haluamani kirja löytyi - monen muun mielenkiintoisen teoksen ohella. Selailin kirjoja päästäni pyörällä (matalat hinnat panevat kotimaan koviin kirjakustannuksiin tottuneen sekaisin) mukavasti kahvikupposen ja suklaaleivoksen äärellä - Kirjatoukassa kun oli oma kahvila päättämättömiä asiakkaita varten.

Hätähän siinä istuksiessa tuli. Ei muuta kuin kassan kautta pihalle ja vessaa etsimään. Jätti-mega-jumbo-luokan kauppakeskuksesta semmoinen löytyi helposti. Siisti laitos. Ja käyttäytymissäännötkin selvästi seinälle räntättyinä:


Suomeksi sanottuna: "Arvoisat asiakkaat! Wc-istuimelle ei saa nousta seisomaan!!!"

Ohjetta visusti noudattanut Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti