Venäläiset sanovat olevansa sienijahdissa, kun he menevät
metsään sienestämään. Sienijahti on venäläisille kansallishuvia, josta
osalliseksi pääseminen on unohtumaton kokemus.
Tässä pietarilaisen ystäväni Ninan resepti
herkkutattien marinoimiseksi:
Metsästä = jahtaa pieniä, madottomia herkkutatteja.
Puhdista ne huolellisesti. Kiehauta puhdistetut tatit kokonaisina miedosti
suolatussa vedessä. Valuta. Lado sienet jäähtyneinä puhtaisiin
säilyketölkkeihin. Laita kuhunkin tölkkiin muutama valkosipulinkynsi,
kanelitanko, laakerinlehti, muutama mausteneilikka sekä ruokalusikallinen
sinapinsiemeniä. Kaada päälle kiehautettu liemi, jossa on 8 dl vettä, 4 dl sokeria, 2 tl suolaa, 4 dl etikkaa. Sulje tölkit ja
säilytä viileässä.
Herkkutatti on venäjäksi Valkea sieni. Nimen ymmärtää hyvin, kun
on kerran maistanut venäläisen emännän marinoimia herkkutatteja: ruskean pinnan
alta paljastuu lumivalkea sisus, jota ei aika eikä marinadi muuta
miksikään.
Jahtionnesta osalliseksi päässyt Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti