Kaada virutusvesi pois ja käy sienet juoksevan veden alla läpi.
Sammalta ja neulasia sekä multaisia jalkoja ei saa päästää tarkastuksesta läpi.
Kiehauta iso kattilallinen vettä ja ryöppää sieniä väljässä vedessä kymmenisen
minuuttia, jotta saat liian tuikeuden pois. Huuhtele ja jäähdytä. Hoksaat
varmaan, että sienet menevät kasaan hurjasti.
Keitä marinadiliemi: 8 dl vettä, 4 dl sokeria, 2 tl suolaa
ja 4 dl etikkaa. Tämä määrä riitti em. kahdelle kymmenen litran
ämpärilliselle sieniä. Puhdista mielellään pienet lasitölkit ja huljuttele
säilöntäaineella. Tiputtele tölkkien pohjalle esim. kuorittuja
valkosipulinkynsiä, kokonaisia valkopippureita, kanelitankoja, kokonaisia
neilikoita, kuivattuja chilipalkoja, laakerinlehtiä... maun ja mieltymystesi
mukaan.
Täytä tölkit nappisienillä, kaada lientä päälle ja päästä
lusikalla ilmakuplat pois sienten lomasta ennen kuin kaadat tölkit piripintaan.
Kierrä kansi kiinni tiukasti. Huuhtele tölkkien kylkiin
valunut marinadiliemi pois ja anna tölkkien vetää itsensä tyhjiöön huoneen
lämmössä ennen kuin viet ne kellariin ässehtymään.
Nappisienet ovat parhaimmillaan vasta usean kuukauden päästä.
Eli sopivasti paukkuvina pakkasiltoina iltateen ja piirakan seurana
nautittaviksi.
Vanha rouva, joka tuskin malttaa mieltään
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti