Viikonloppuna päätin herkutella kalalla. Passitin Vanhan herran
kalasatamaan ostamaan siikaa ja lohta. Niitä ilman ei ollut kotiin tulemista.
Perjantai-iltana grillasin lime-siikaa. Siikafileiden päälle
ripottelin merisuolaa ja jauhoin mustapippuria. Muutama tippa oliiviöljyä ja
raastettua limenkuorta. Sitten painelin pinnalle salvianlehtiä. Grillasin
225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Kyytipoikana tarjosin
mangoldimuhennosta oman maan antimista.
Lauantai-illan kruunasin grillatuilla lohimedaljongeilla, joiden
mausteena toimi suola, pippuri ja sitruunankuori. Öljyä en lisännyt, sillä lohi
on rasvainen kala. Lisukkeena kervasienimuhennosta omapoimimista
korviksista sekä retiisi-tomaatti-minttu-salaattia.
Vanha herra meinasi halkaista itsensä. Hyvä, että kelpasi.
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti