Kakun syynä ja aiheena olkoon vaikka se, että vietin
nimipäivääni akkainviikolla ja unohdin sen tyystin. Ilman lahjatulvaa ja
tuhansia onnentoivotuksia jääneenä leivoin lohdutuksekseni suklaakakun:
Taikinaan tarvitsin 3,5 dl sokeria, 2 munaa, 3,5 dl
vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 1 rkl kaakaota, 1 tl
vaniljasokeria, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 dl rypsiöljyä, 2,5 dl mansikkakermaa
ja 2 rkl punaista karamelliväriä. Vaahdotin sokerin ja munat valkeaksi
vaahdoksi. Sekoitin mukaan keskenään sotkotetut kuivat aineet ja perään
lurautin märät aineet. Paistoin kakkuan 175 asteessa melkein tunnin. Kun kakku
oli seuraavana päivänä oikein jäähtynyt, leikkasin sen kolmeen osaan ja lapoin
väleihin vispaamaani täytettä: 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk rahkaa,
4 dl tomusokeria.
Samaa täytettä levittelin kakun päälle. Kovin lättänältä näytti,
joten sain piperryskohtauksen. Pursottelin täytteestä pienen pienellä
o-aukkoisella terällä juopuneen hämähäkin verkkoa kakun reunoihin ja keskelle
leikkasin mansikkakukkasen.
Nyt taidan keittää itselleni päiväkahvit ja leikata aimopalasen
ikiomaa nimpparikakkuani. Seurakseni liittyköön komisario Koskinen Tampereelta.
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti