Uuden vuoden kakkuni on
monena vuonna ollut rommilta reilusti tuoksuva ja maistuva
suklaakakku. Niin tänäkin vuonna:
Vaahdota 2 dl sokeria ja 200 g voita valkeaksi vaahdoksi.
Lisää 3 munaa yksitellen vatkaten. Sekoita 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl siivilöityjä
perunajauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 150 g taloussuklaarouhetta ja 0,5 dl siivilöityä
kaakaojauhetta. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina
kunnostamaasi tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min.
Jäähdytä ja kumoa.
Tee
kostutusliemi: keitä 1,5
dl vettä ja 1
dl sokeria. Jäähdytä. Lisää 0,5 dl rommia. Kaada
rommiliemi kakulle. Kääri kelmuun ja pane viileään ässehtymään ainakin viikoksi.
Kakku paranee vanhetessaan.
Tarjoile löysän
kermavaahdon kera, kun kakku on huoneenlämpöistä.
Vanha rouva
PS. Uuden vuoden
opetus: "Rommia pitää tarjota, kun on kylmä!"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti