1.1.2011

Rommisuklaakakku

Uuden vuoden kakkuni on monena vuonna ollut rommilta reilusti tuoksuva ja maistuva suklaakakku. Niin tänäkin vuonna:

 
Vaahdota 2 dl sokeria ja 200 g voita valkeaksi vaahdoksi. Lisää 3 munaa yksitellen vatkaten. Sekoita 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl siivilöityjä perunajauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 150 g taloussuklaarouhetta ja 0,5 dl siivilöityä kaakaojauhetta. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kunnostamaasi tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min. Jäähdytä ja kumoa.

Tee kostutusliemi: keitä 1,5 dl vettä ja 1 dl sokeria. Jäähdytä. Lisää 0,5 dl rommia. Kaada rommiliemi kakulle. Kääri kelmuun ja pane viileään ässehtymään ainakin viikoksi. Kakku paranee vanhetessaan.

Tarjoile löysän kermavaahdon kera, kun kakku on huoneenlämpöistä.

Vanha rouva
 
PS. Uuden vuoden opetus: "Rommia pitää tarjota, kun on kylmä!"
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti