25.1.2011

Suklaapullaa kullalle


Vanhan herran työmatkalta paluun kunniaksi leivoin minulle uutta ja ihmeellistä pullaa. Kaapissa ei nimittäin ollut kananmunia sen paremmin kuin voitakaan. Joten puolen litran pullataikina sai tulla toimeen ruokaöljyn voimalla ja ihan ilman munia.

Kaulitsin kohonneen pullataikinan levyksi. Kun kerta voita ei ollut tarjolla, levitin pullalevylle maustamatonta tuorejuustoa. Ripottelin päälle hiukkasen sokeria ja maitosuklaarouhetta. Sitten levy rullalle, rulla palasiksi ja palaset vuokiin kohoamaan. Kohonneet pullat voitelin maito-siirappiseoksella ja koristelin rapella sokerilla. Paistoin suklaapullia 225 asteessa, kunnes ne olivat kullanruskeita.

Kukaan ei sanallakaan maininnut Vanhalle herralle, että yksi pellillinen kullan suklaapullia paloi mustaksi Kauniiden ja rohkeiden takia. Eihän se ole leipuri, joka ei kertaakaan polta leipomuksiaan; eikä se ole ompelija, joka ei kertaakaan hurruuta ompelukoneella sormiaan verille... sanoi emäntäkoulun opettaja aikoinaan.

Vanha rouva, ilmeisesti ihan oikea leipuri-ompelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti