19.1.2011

Rahkakakku toiveikkaille


Löysin suureksi ihmeekseni vanhasta ruotsalaisesta keittokirjasta kahvikakkuohjeen, jossa ei ole voita! Jeskamandeera, sitähän piti heti kokeilla:

·         3 munaa

·         2 dl sokeria

·         250 g rahkaa

·         1 appelsiinin raastettu kuori

·         2 dl rusinoita

·         3 dl vehnäjauhoja

·         2 tl leivinjauhetta

·         0,5 dl mantelirouhetta

·         80 g suklaarouhetta

Vaahdotin munat ja sokerin valkeaksi. Lisäsin rahkan ja appelsiininkuoren sekä keskenään yhdistetyt muut aineet. Kaadoin taikinan tasapohjaiseen vuokaan ja paistoin 175 asteessa uunin alaritilällä n. 45 min. Jäähdytin ja kumosin.

Kakku näytti... no, sanotaan vaikka kirjavalta. Joten tein sille tepposet! Ensiksi kostutin sen desillä lämmintä vettä, johon lurautin Amarettoa. Kaulin sokerikuorrutetta ympyräksi ja taputtelin sen kakun päälle. Tasetille tiputtelin mantelirouhetta, jotta koemaistaja saisi yhden pisteen vihjeen kakun sisällöstä.
 
 
Laihdun varmasti koemaistellessani kakkua - eihän siinä kerta ole voita! Sisältä tosin paljastuu mehukkaan makeaa rusinasuklaatäytettä tuhdinpuoleisesti.

Vanha rouva toiveikkaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti