Löysin suureksi ihmeekseni vanhasta ruotsalaisesta
keittokirjasta kahvikakkuohjeen, jossa ei ole voita! Jeskamandeera, sitähän
piti heti kokeilla:
·
3
munaa
·
2 dl sokeria
·
250 g rahkaa
·
1
appelsiinin raastettu kuori
·
2 dl rusinoita
·
3 dl vehnäjauhoja
·
2 tl
leivinjauhetta
·
0,5 dl mantelirouhetta
·
80 g suklaarouhetta
Vaahdotin munat ja sokerin valkeaksi. Lisäsin rahkan ja
appelsiininkuoren sekä keskenään yhdistetyt muut aineet. Kaadoin taikinan
tasapohjaiseen vuokaan ja paistoin 175 asteessa uunin alaritilällä n. 45 min.
Jäähdytin ja kumosin.
Kakku näytti... no, sanotaan vaikka kirjavalta. Joten tein
sille tepposet! Ensiksi kostutin sen desillä lämmintä vettä,
johon lurautin Amarettoa. Kaulin sokerikuorrutetta ympyräksi ja taputtelin
sen kakun päälle. Tasetille tiputtelin mantelirouhetta, jotta koemaistaja saisi
yhden pisteen vihjeen kakun sisällöstä.
Vanha rouva toiveikkaana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti