Söimme Vietnamissa monta tulista pho-keittoa, sikäläistä kansallisruokaa. Nyt tein keitosta oman versioni, kun kaikki lähteeni ja keittokirjani väittivät sen olevan helppoa.
Ja helppoa se olikin - kunhan joku olisi muistanut ostaa kaikki tarvikkeet yhdellä kertaa. Nyt meinasi mennä hermo, kun kaupassa sai laukata päntiönään.
Ensin keitin pho-liemen: 3 litraa vettä, 3 lihaliemikuutiota, 4 kokonaista neilikkaa, 2 kanelitankoa, 5 cm pala kuorittua ja viipaloitua inkivääriä, 5 valkosipulinkynttä, 3 chilipalkoa viipaloituna, 2 rkl fariinisokeria sekä 1 limetti lohkoina.
Keitin lientä parikymmentä minuuttia. Sitten lisäsin naudanliha- ja possunlihasuikaleet. Kiehautin ja kuorin kalleimmalla keittiöaarteellani eli neuvostoliittolaisella reikälusikalla vaahdon pois. Keittelin lisää, jotta lihasta tuli mureaa.
Sitten noukin sopasta tehtävänsä tehneet ja liemen mojovasti maustaneet kanelitangot, chilit, limettilohkot ja neilikat, ettei Vanha herra vaan nielaise niitä ahneuksissaan. Lisäsin soppaan vihreitä sipulinvarsia (oman maan satoa suoraan pakkasesta), paketillisen riisinuudeleita, pakastepussillisen kookosaromisia kangaspalsamirouskuja ja muutaman lihapullan. Kuumensin. Kauhoin tuoksuvan phon isoihin kulhoilin ja vein tarjolle näiden kanssa:
Toisessa kulhossa on ruukullinen korianteria ja ruukullinen minttua saksittuna. Toisessa kulhossa on tulisia ituja.
Niitä laitoimme phon päälle mielin määrin:
Muuten oli pho hyvää, mutta kattaukseen en millään ilveellä saanut mukaan ääni-, haju- enkä lämpötilaefektejä. Harmi.
Pho-terveisin Vanha rouva
PS. On sitä meilläkin mieleenpainuvia palanpainike-efektejä:
pakkanen, lumi, hiljaisuus ja saunan lämpö. Terveisiä pikkujoulusta, jota vietimme työpaikalla tammikuun puolivälissä ;)
Oh, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! :) Mukavaa viikonloppua teille!
VastaaPoistaHyvää pho olikin sekä tuoksultaan että maultaan.
Poistaeiköhän toi ruoka lämmitä :) ??
VastaaPoistaLämmittää kivasti ruumista ja sielua, jotka haluaisivat olla kaukana Vietnamin lämmssä.
PoistaVoi,voi kiitos vaan,mutta mä luulen,että meille tuo ruoka ois liian mausteista. me tyydymme mieluummin ihan kotomaan herkkuihin. Ai työmaan pikkujoulutko? no oli hikka myöhässä tai hyvin aikaisessa!
VastaaPoistaHiukka myöhässä uhlittiin, koska loppuvuosi on meidän alalla vuoden kiireisintä haipakkaa.
PoistaTuo pho-keitto näyttää kyllä olevan hyvä lämmike näihin tammikuun pakkasiin :)
VastaaPoistaSuosittelen, jos vaan pidät tulisesta ruoasta.
PoistaNyt pakkasmittari alkaa vilkuttaa sellaisia lukemia, että tällainen lämmittävä keitto on paikallaan. Tulipa vesi kielelle.
VastaaPoistaPakkasmittari hipoo talven ennätystä ja meillä on kaikki uunit lämpiminä. Tulista keittoa siihen päälle, niin jo saa emäntä kaivaa bikininsä naftaliinista.
PoistaSiis - olen kuolannut jo reilun viikon Vietnami-herkkuja, kun ystisperheen emäntä sieltä lataa ruoka- ja sunsetkuvaa solkenaan!
VastaaPoistaOman saväyksensä reseptiikkaan antoi tuo reikäkauha made in CCCP 😃👍🏻
CCCP rules!
Poista