21.1.2018

Hämäläinen joulupukki

Pakkanen paukkui nurkissa, kun Joulupukki piipahti meidän kartanolla ilahduttamassa hämäläistä emäntää ja sen pohjoispohjalaisia rakkaita. Kuukauden myöhässä, mutta tulipahan kuitenkin!

 

Vaivihkaa joulupukki oli kiikuttanut saunanlauteille paketin jos toisenkin. Pikkuihminen (josta muuten syksyllä tulee ekaluokkalainen!) ja sen Sisko tulivat tohinalla sisään pakkasesta ja heti alkoi armoton mankuminen: Mennäänkö etsimään? Onko ne sängyn alla? Ei kait se taas ole unohtanut niitä saunaan? Joko saa? Eikö jo voi? Pikkuisten äiti on kuitenkin armoton ja topakka Nuori rouva: Ensin syödään!


Ruokaisana tarjottavana oli voileipäkakkujoulukuusi Valion ohjeen inspiroimana. Tein körön kinkkujuustoleipiä, jotka leikkasin kolmioiksi. Kasasin kolmiot kuuseksi (muutama hammastikku kannattaa tökkiä sinne tänne, muuten kuusi kallistuu ja kellahtaa). Vatkasin maustamatonta tuorejuustoa ja kermaa vaahdoksi ja pursotin ruusukkeita kuusen oksanhaaroihin. Kuusenkoristeiksi pääsivät aurajuutoskuutiot, cheddarjuustosydämet, granaattiomenansiemenet, suolatikkuset ja maissilastut.

 

Makeaksi kahvipöydän kruunuksi leivoin marjakakun:


Muhkeassa kakussa oli yhteensä viisi kakkukerrosta suklaakakkua ja vaaleaa kakkua. Eriväristen kerrosten väleihin laitoin puolukkahilloa banaanikermavaahdon kera ja vadelmarahkavaahtoa. Koristelin kakun kermavaahdolla ja granaattiomenansiemenillä. 


Sitten tuli joulupukki:


Hetken aikaa huusholli oli täynnä naurua (ja ihan pikkuisen uhmaikää), kilpajuoksua ja hippasillaoloa. Hetken aikaa seurasimme lasten iloa ja riemua. Liian pian ilta pimeni ja pikkuiset piti viedä iltapuuhiinsa - onneksi oli niin suuri kuusi ja kakku, että evääksikin riitti!

Jouluterveisin 
Vanha rouva

19 kommenttia:

  1. Kylläpä se hämäläinen joulutyyppi piti pikkuväkeä pitkään jännityksessä 😃
    Kekseliäät ja komeat tarjottavat teit taas.
    Ihanan seesteisen näköinen keinutuolihuone ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämäläinen joulutyyppi oli jouluna siellä pho-maassa ;)

      Poista
  2. No tulipa pukki sinne Pohjan perille viimein, mutta tuli kuitenkin! Ihanat kakut, nam! Mahtoi siellä teillä vilskettä riittää!! Joko pikkuihminen sitten kouluun on menossa, ei kai!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorelta rouvalta pääsi itku, kun kävi Pikkuihmisen ilmoittamassa maanantaina kouluun. Taitaa Vanhalla rouvallakin päästä syksyn tullen.

      Poista
  3. Herkullisen näköiset kakut.. maistuisi kyllä minullekin. Jouluterveisiä sinnekkin.. ps.meilläkin paukkuu pakkanen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluna pitääkin paukkua pakkanen ja olla valeat nietokset - oli joulu vaikka kuukauden myöhässä.

      Poista
  4. voih,nyt oli sellaiset tarjottavat,että ois mullekin kelvannut mielihyvin!

    VastaaPoista
  5. Hittaanlainen on teidän hämäläinen joulupukki ollut, kun nyt vasta pääsi käymään. Mutta niinhän se on, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)
    Herkkutarjottavat teillä on ollu, pitääpä yrittää muistaa tuo joulukuusi ensi joulua ajatellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valion sivuilta löytyy joulukuusen tekovideokin!

      Poista
  6. Ei ihme, että joulupukki ei löytänyt teitä aikaisemmin. Pukki poloinen on varmaan köryytellyt poroillansa vitkin poikin Aasiaa teitä etsien. Onneksi lopultakin löysi. Hitsi näitä sinun herkkujasi. Alkoi taas tekee mieli jotain hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyydä Sohvia tekemään joku ihana herkku!

      Poista
    2. Pittää poloselle palelijalle tehä sitä pho-keittoa joku päivä, jos Kiviharjulaisten mahat vaan kestää moisia maustepläjäyksiä! :D Hyvän kuuloista lientä oli siinä ohjeessasi... :P

      Poista
  7. On kyllä upeat kakutukset taas. :) Ja huh, kyllä se aika menee äkkiä, tämänkin tätsyn veljenpoika menee kouluun ensi syksynä. Mutta kivaahan se on, uutta ja erilaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa vaan Pikkuihminen tehdä aika kinkkisiä kysymyksiä...

      Poista
  8. Olipa kiva että pukki tuli, kyllä vaan nuo hetket muistetaan aina:) Ihania herkkuja tuo joulukuusi näyttää niin hyvältä! Ensi jouluna tuo pitääkin muistaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukki tuli ja meni uusien lahjatoiveiden kera ;)

      Poista
  9. Eihän se pukki jouluna joka paikkaan ehdi, joten on hyvä että voi tulla vähän myöhemminkin käymään. Meillä käy pukki yleensä viimeisen kerran pääsiäisenä, kun pojalla alkaa mökkikausi =) Hauskan näköinen kuusikakku. Mahtoi maistua lapsillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidamme kutsua pukin juhannukseksi, jotta kerkiää jouluksi ;)

      Poista