Lämmitin 3 dl bulgarianjukurttia kädenlämpöiseksi ja liotin siihen 15 g hiivaa. Lisäsin 2 dl tattarijauhoja ja 1 tl hunajaa, sekoitin tasaiseksi ja peittelin tuukin alle ässehtymään. Muurin kupeessa taikinan oli hyvä itsekseen porista kolmisen tuntia. Erottelin yhden munan keltuaisen ja valkuaisen toisistaan. Vatkasin valkuaisen kovaksi vaahdoksi. Lisäsin taikinaan 1 dl lämmintä maitoa, 1 tl suolaa ja 1 rkl voisulaa. Lopuksi nostelin keltuaisen ja valkuaisvaahdon taikinaan.
Sitten vain valurautapannu hellalle ja voipaketti viereen. Tästä taikinamäärästä tuli 17 pientä bliniä. Tulikuumien blinien päälle kökkäsimme häähumun kunniaksi smetanaa, siianmätiä ja sipulisilppua. Myllystä suolaa ja mustapippuria... mmmm...
Blinit olivat kuulemma oiva tapa muistaa elämäni suurinta Sankaria. Hän taas muisti oman elämänsä suurinta Sankaritarta peräti kahdella lahjalla.
Vanha rouva
Onnea nyt teille molemmille! Vai Vainojen päivänä.... Nuo blinit näyttävät muuten maukkailta,mutta ei mätiä,kiitos. Vanhan herran lahjat ovat aika vaatimattomia! Minä kun olen saanut joskus oman kaivinkoneenkin. Tosin se on työmalla ja olen uhannut virkata siihen kauniit pitsiverhot,vaaleanpunaiset ja voisin sitä muutenkin vähän tuunailla , vaikka kukkatarroin:)
VastaaPoistaMinun ystäväni sai mieheltään 1-vuotishääpäivänä ikivanhan traktorin. Mies parkkeerasi sen keskelle juhannusruusupuskaa ja siellä se vieläkin tönöttää.
Poistamainio tuo teijän vainottujen päivä:)) onnea, komiat hauvet sait.
VastaaPoistaEntinen anoppi teki mahottoman hyvää täytettyä haukea, riisiä, voita ja luumua sisään ja sit tehtiin jotain että kaikki kypsy.
Mie en kalaan koske enkä kokkaa se on miesten hommaa.
Minä en moisia täytettyjä rantarosvoja osaa tehdä. Fileoin kalat ja otin parhaat palat talteen tulevia kalapullia varten. Mun on vähän pakko koskea kaloihin, kun herra tuo niitä päntiönään kartanolle. Jos mää annan herran putsata kalat (minkä se kyllä osaa tehdä hyvin ja näppärästi), minun pitää sen jäljiltä pestä koko ympäristö! Just maanantaina pesin kloritilla koko autotallin, kun se haisi kalanviljelaitokselta...
PoistaHyvää hääpäivää!! Tai siis se tais mennä jo, onnittelut enivei! Se tuo muisti tekee toisinaan tepposet, munkin pitäs tehä nuita blinejä, ennoo tehnykkää niitä sitte ku viimeks, varmaan joskus viime talvena, miksihän niitä ei saa tehtyä muulloin kun kevättalvella, höh?
VastaaPoistaMinä oon joskus miettinyt, että miks ihmeessä kinkkua saa vaan jouluna, kun silloin on tarjolla kaikkea muutakin. Miksei vois pitää vaikka juhannusjuhlia KKK-teemalla (Koivu, kinkku ja kokko)?
PoistaMämmikausi on jo alkanut kaupoissa, joten sitä ainakin voi syödä monta kuukautta ennen pääsiäistä.
VastaaPoistaJo on mahtavia haukia! Jos mulle joku tuollaisen toisi, niin juoksisin karkuun.
Nam nam.( Kiitos kommentoinnista.)
VastaaPoistaJa hyvää hääpäivää nyt ja aina. Kiva, että käyt, ja jopa luet joskus vanhalle herralle.
Myöhäiset hääpäiväonnittelut teille. Paljon kaunista olet saanut jälleen aikaiseksi ja nuo blinit ovat suussasulavan herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaAikasmoisia hauenvonkaleita sait... antoisa lahja ja ihana postaus. Piristi mukavasti kuumeesta toipuvan mielen♥♥
Komeat hauet, jokos olet kokeillut sitä sanomalehtijuttua?
VastaaPoistaVai remonttireiskasarja..... juuei nyt vielä!!