10.2.2014

Ruusuja kukkapöydällä

Minulla on tasan yksi sisäkukka. Vehkapalmu. Se on niin sitkeä kukkanen, että sen voi paikallisradion mukaan pukata vaikka vaatekomeron pimeimpään loukkoon ja unohtaa sinne. Puolen vuoden päästä, kun (viher)peukalo muistaa kaivella palmun loukostaan ihmisten ilmoille ja antaa sille tilkkasen vettä, palmu palkitsee huithapelin virkoamalla taas kukoistukseen.

On  minulla ollut paljonkin kaikenmerkkisiä huonekasveja. Kaikki olen saanut hengiltä. Lisäksi Vanha herra vinkuu henkihieverissä, että hän on allerginen kaikelle vihreälle sekä sisäisesti että ulkoisesti...

Kukkapöytä näyttää jokseenkin säälittävältä yhden ainokaisen palmun alla. Niin minä sitten päätin väsätä lisää ruusupalloja munakennoista. Edelliset kaksi palloa saivat hennon valkean suhumaalin pintaansa ennen hopeaseittien viritystä. Nyt päätin kokeilla uutta maalaustekniikkaa.

Töpöttelin siveltimellä kuhunkin kukkaan paljon valkoista seinämaalia. Kahteen kertaan sain töpötellä, sillä kummasti vain munakennojen tekstit kuulsivat suhukerrosten läpi. Nyt ei näy munakuntia eikä virikekanaloita yhdessäkään kukassa! Edes hopeaseittiä en alkanut punoa ruusujen lomaan, sillä niin kauniin valkeiksi sain ruusupalloni maalattua.


Nyt pitänee kaivaa ruusunkukkien arvoiset vaasit ja vadit esille!

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Het alkuun, kiitos nii mahottoman hauskasta kommentista:))
  Noi on upeita, ruusupalloja, , herkkiä ja kauniita.
  Toinen idoottivarma viherkasvi on se sutarin kielo, joka miulla on, se kans pärjää ilman mullan vaihtoa ja kastelua pitkään.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että kukka sai seuraa koristeista pöydälle. Näppärää maalaustekniikkaa.
  Suosittelen lämpimästi hankkimaan puolisolle lahjaksi kauniin ystävänpäiväkukan. Luulen, että allergiakin siitä unohtuu :D

  VastaaPoista
 3. Vehkapalmu,täytyy laittaa muistiin.Kuulostaa siltä,että ois myös meikäläiselle sopiva kukka. Oih,mitä ihania ruusuja.

  VastaaPoista
 4. vähäks hienot kukkapallerot!

  VastaaPoista