Päätin tehdä kyökkivallankumouksen - taas kerran - ja keittää
lähestyvän pääsiäisen kunniaksi keltaisen kasviskeiton. Hyvän semmoisen.
Reseptin sain emäntäkoulusta parikymmentä vuotta sitten.
Lisäsin pariin litraan kiehuvaa kanalientä muutaman suikaloidun
porkkanan, puoli kiloa suikaloitua lanttua ja parisataa grammaa suikaloitua
palsternakkaa. Mausteiksi renkuloitu purjosipuli, pari valkosipulinkynttä, pari
teelusikkaa currya, teelusikka mustapippuria ja himppunen sahramia (ei
jauhetta, vaan sitä hetulaista). Porruuttelin keittoa, kunnes kasvikset olivat
melkein kypsiä. Sitten lusikoin sekaan purkillinen luumumarmeladia.
Vielä pari desiä kermaa. Kuumensin ja koristelin persiljasilpulla.
Maku on taivaallisen pehmeä ja salakavalan mausteinen. Ja
kermaisen makea.
Vanha herra söi, kun ei muuta voinut! Otti vielä santsilautasen.
Vanha rouva
PS. Jos haluat keittoon muitakin sattumia kuin kasviksia, lisää
kattilaan porisemaan puolisen kiloa suikaloitua broileria yhtä aikaa kasvisten
kanssa.
Kiitos luumumarmeladi-vinkistä!
VastaaPoistaTuli joulun jälkeen hamstrattua useampi purkki, kun maksoivat 0,10 euroa. Pitääpä kokeilla sekoittaa keittoon...
Älä pläjäytä koko purkkia kerralla, vaan maistele makusi mukaan. Keitto on parasta vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet. PS. Olen hamstrannut halpaa luumumarmeladia ja pakastanut juhannuksen torttuja varten ;)
Poista