Norjalaiset siemenet itivät hyvin ja kasvoivat komeiksi ja tuuheiksi. Niitä on napsittu koko kesä.
Nyt päätin kokeilla jotain uutta reseptiä iänikuisen mangoldihöystön sijasta. Sopivasti sattui metsästä löytymään komeita isohaperoita ja voitatteja sun muita sekalaisia sieniä. Niin minä sitten aloin kuoria pottuja ja sipulia ja ryöpätä kaunottaria.
Hetken päästä uunista tuli ulos maailman rumin ruoka - mangoldi-peruna-sienivuoka:
Vuokaan tarvitset:
- 300 g mangoldia
- 6 isoa perunaa
- 2 sipulia
- 300 g sekasieniä
- öljyä
- yrttejä ja suolaa
Kiehauta tuoreen mangoldin lehdet ja varret suolavedessä. Valuta ja leikkaa karkeaksi silpuksi. Kuullota kuorittu ja viipaloitu sipuli. Perkaa sienet ja viipaloi. Käytä sienet pannulla sipulin kaverina. Lado kaikki ainekset ja mausteet kerroksittain uunivuokaan. Kaada päälle kastike:
- 4 dl maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl juustoraastetta
- ripaus muskottipähkinää
- yrttejä
Kuumenna maito. Sekoita vehnäjauhot pieneen liraukseen kylmää maitoa ja vatkaa kuuman maidon joukkoon. Kiehuta pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Mausta ja lisää juustoraaste. Levitä juustokastike vuoan päälle ja paista 225 asteessa kolme varttia.
Minä vaan kysyn, että miten voi jostakin noin kauniista tulla jotakin näin rumaa, mutta äärimmäisen hyvää?
Vanha rouva
Mun mielestä näyttää valtavan herkulliselta.. eikä tässä voi muuta, kun syödä silmillä:)
VastaaPoistaherkulta näyttää siun ruoka ja miun kirja, mie vaan kuolaan, siis tuota ruokaa ja sitä kirjaa:)) Ota tästä sitten selvää.
VastaaPoistaNyt on semmonen ruoka,että minäkin söisin. Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaMikäs ruma tuo on - ihan oikean näköistä syötävää!!!
VastaaPoistaMangoldia en ole koskaan kokeillut missään muodossa, tuskinpa edes maistanut...