22.12.2011

Suklaiset serkukset

Joulu ei tule meille ilman firenzeläisiä pikkuleipiä. Reseptin löydät viime vuoden marraskuulta. Tällä kertaa en kuitenkaan koristellut italialaisiani suklaa-aalloilla, vaan suklaaseen sataneilla kristalleilla. Kokosin pikkuleipiä kaltevaksi torniksi ja keksin siinä samassa tälle uudelle versiolle oivan nimen - pisalaiset!

Pisalaisten pikkuleipien kavereiksi leivoin valkosuklaaneliöitä. Sulatin 150 g voita. Lisäsin jäähtyneeseen voisulaan 1,5 dl sokeria ja 0,5 dl siirappia. Sitten hämmensin mukaan kuivat aineet (1 tl vaniljasokeria, 4 dl kaurahiutaleita, 1 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta). Lopuksi pistin taikinaan vielä 100 g valkosuklaapaloja.

Taputtelin taikinan veteen kastetulla kädellä uunipellille ja paistoin 175 asteessa vartin verran. Leikkasin leivonnaisen neliöiksi kuumana, mutta irrotin neliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Kovin olivat neliöt ankean ja arkisen näköisiä, vaikka maku olikin kaikkea muuta. Joten sulatin valkosuklaata ja lusikoin sitä kunkin neliön päälle teelusikan kärjellä. Perään vielä muutama roseepippuri väriä ja ytyä antamaan. A vot.
 
 
Yhdessä nämä pikkuleivät näyttävät viihtyvän, suklaisia serkuksia kun ovat.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti