Taikinaa varten 2 dl vettä
ja 250 g taateleita keitetään mössöksi. Perään hurautetaan 200 g voita ja
sekoitetaan sulaksi. Kun mössö on jäähtynyt, sekaan vispataan 3 munaa
yksitellen.
Nyt fariinisokeria 2 dl taikinaan, samoin kuin puoleen
maitodesiin sekoitettu teelusikallinen soodaa. Sotkotus. Lopuksi joukkoon
pannaan hämmentäen 4,5 dl karkeita vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 2 tl
vaniljasokeria. Lisäpotkua antaa tujaus tummaa rommia.
Taikina kaadetaan kunnostettuun kakkuvuokaan ja paistetaan
175-asteisen uunin alatasolla tunnin verran. Jäähdytetään kunnolla ja annetaan
muhia muutama päivä.
Koristellaan tai sitten ei. Tällä kertaa asettelin kaakun päälle
pehmeitä, kivettömiä taateleita ja kultarakeita.
Vanha rouva, joka ei malttanut odottaa kovin montaa päivää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti