Muffinseiksi näitä minun nuoruudessani sanottiin, mutta nyt
niitä kuuluu kuulemma sanoa fiinisti kuppikakuiksi. Sama minulle, ei nimi
leivonnaista pahenna:
Pariinkymmeneen kakkupohjaan tarvitsin:
·
1,5 dl
sokeria
·
3
munaa
·
1,5 dl
voisulaa
·
1,5 dl
kermaa
·
3 dl
vehnäjauhoja
·
0,75
dl perunajauhoja
·
2 tl
leivinjauhetta
·
1 tl
kanelia
·
1 tl
vanilliinisokeria
·
1,5 dl
mustikoita
·
1,5 dl
vadelmia
Sekoitin kaikki märät aineet keskenään. Sitten lisäsin keskenään
sotkotetut kuivat aineet mukaan. Jaoin taikinan kahtia. Toiseen taikinakulhoon
lisäsin varovasti desin verran mustikoita ja toiseen desin vadelmia. Jaoin
taikinat paperivuokiin ja paistoin 200 asteessa uunin keskitasolla parikymmentä
minuuttia.
Kakkujen jäähtyessä valmistin rähmän. Anteeksi, kreemin:
·
100 g
huoneenlämpöistä voita
·
0,5 dl
kermaa
·
1 tl
vanilliinisokeria
·
500 g
tomusokeria
Vatkasin voin, kerman, vanilliinisokerin ja puolet tomusokerista
tasaiseksi. Lisäsin loput tomusokerista vähitellen. Vatkasin niin kauan, että
seoksesta tuli tasaisen kermaista. Pursotin kakkujen päälle kiekuran. Sitten
koristelin jälkeenjääneillä marjoilla.
Minun piti värjätä puolet kreemistä vaaleansiniseksi ja puolet
vaaleanpunaiseksi, mutta taisin unohtaa! Vieressäni nimittäin tuhisi
Pikkuihminen, joka varasti huomioni täysin. Vähemmästäkin naisen sukat menevät
sekaisin. Täytyi siis tyytyä hopeapalloihin ja vadelmarakeisiin.
Värivammoista huolimatta kuppimuffinsit tekivät kauppansa
Nuorelle neidille (Pikkuihminen tyytyi pottuvoihin ja maitopulloon). Neiti otti
laatikollisen mukaansakin Nuorelle herralle tuliaisiksi.
Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti