14.8.2011

Äidinäkäiset kuningatarhillon kera


Perinnemakuja maakunnista -kirjassa on Lapista peräisin oleva resepti, jonka mukaan kokkasin eräänä iltana Vanhalle herralle äkäsiä / äkkinäisiä / pönsöökejä / äidinäkäsiä / piimälättyjä / hopunpullia / hätäkakkoja / lusikkakakkoja  eli PAKSUJA LETTUJA. Niihin tarvitsin:

·         2 munaa

·         1 dl sokeria

·         2 dl hapanta kermaa / piimää / kermaviiliä

·         1 tl soodaa

·         3-4 dl vehnäjauhoja

·         ripaus suolaa

·         voita paistamiseen

Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi. Sekoitin soodan kermaviiliin ja lisäsin sitten muna-sokeri-vaahtoon. Vehnäjauhot perään ja himppunen suolaa. Annostelin taikinaa kauhallisen  verran paistinpannulle paistumaan. Ohjeen mukaan pitäisi käyttää oikeaa ohukaispannua, jolloin saisi aikaiseksi soman pineiä ja pullukoita lättysiä. Mutta kun minulla ei ole sellaista vempainta, niin sompailin äkäisesti tavallisella paistinpannulla.

Tarjosin akan äkkipikaiset paksukaiset omatekemän kuningatarhillon kera. Alas menivät äkäisesti.

Vanha rouva, pikkuriikkiksen äkäinen hyvin-hyvin harvoin, jos sittenkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti