20.7.2010

Victorian ja Danielin hääkakku

Katselimme kesäkuussa Nuoren neidin kanssa naapurimaan prinsessahäitä televisiosta, nautimme vaaleanpunaista kuohuvaa juomaa ja söimme kuninkaallista suklaakakkua. Ja tottakai kyynelehdimme periromanttiseen tapaan.

Hääkakkuamme pääset maistamaan, kun ensin vaahdotat 4 munaa ja 2 dl sokeria. Lisää vaahtoon hieman jäähdytettynä 200 g sulatettua voita, jonka sekaan olet paloitellut sulamaan 175 g taloussuklaata. Sekoita mukaan 2,5 dl vehnäjauhoja, joihin olet lisännyt 1 tl leivinjauhetta. Paista jauhotetussa vuoassa tunnin verran 175-asteisen uunin alaritilällä.

Jaa kakkupohja kolmeen osaa. Levitä väleihin kirsikka-, appelsiini- tai omenahilloa. Hillon päälle voit sipaista vielä vaikka rommilla aateloitua kermavaahtoa, jos haluat ryhtyä oikein herraskaiseksi. Anna vetäytyä mielellään yön yli viileässä kevyen painon alla.

Kuorruta kakku suklaalla: sulata 100 g voita vesihauteessa, lisää tilkkanen kermaa ja 1 tl voita kiiltoa antamaan. Koristele kokonaisilla kirsikoilla, joiden päälle supsuttelet tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Kuohuvan juoman ohjetta minulla ei valitettavasti ole...

Harmittelee Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti