Katselimme kesäkuussa Nuoren neidin kanssa naapurimaan
prinsessahäitä televisiosta, nautimme vaaleanpunaista kuohuvaa juomaa ja
söimme kuninkaallista suklaakakkua. Ja tottakai kyynelehdimme periromanttiseen
tapaan.
Hääkakkuamme pääset maistamaan, kun ensin vaahdotat 4 munaa ja 2 dl sokeria. Lisää vaahtoon
hieman jäähdytettynä 200 g
sulatettua voita, jonka sekaan olet paloitellut sulamaan 175 g taloussuklaata. Sekoita
mukaan 2,5 dl
vehnäjauhoja, joihin olet lisännyt 1 tl leivinjauhetta. Paista jauhotetussa
vuoassa tunnin verran 175-asteisen uunin alaritilällä.
Jaa kakkupohja kolmeen osaa. Levitä väleihin kirsikka-,
appelsiini- tai omenahilloa. Hillon päälle voit sipaista vielä vaikka rommilla
aateloitua kermavaahtoa, jos haluat ryhtyä oikein herraskaiseksi. Anna vetäytyä
mielellään yön yli viileässä kevyen painon alla.
Kuorruta kakku suklaalla: sulata 100 g voita vesihauteessa,
lisää tilkkanen kermaa ja 1 tl voita kiiltoa antamaan. Koristele
kokonaisilla kirsikoilla, joiden päälle supsuttelet tomusokeria tai
kaakaojauhetta.
Kuohuvan juoman ohjetta minulla ei valitettavasti ole...
Harmittelee Vanha rouva
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti