19.7.2010

Kesäillan marenkiunelma

Mikä sen ihanampi lopetus kauniille kesäpäivälle kuin hyvä ystävä ja kaunis kakku!

Kakkupohjaan kannattaa raastaa himppunen sitruunaa, joka tuo aidon voin maun esille raikkaasti. Ennen paistamista pellillinen pohjataikinaa peiteltiin marengilla ja mantelilastuilla.
 
Tällä kertaa puolitettujen kakkulevyjen väliin lusikoitava mansikkarahka pehmennettiin kermavaahdolla ja tomusokerilla. Pinnalle nakeltiin raikkaita mansikkapaloja ja tummanpuhuvia kirsikoita. Muutama oman maan mintunlehti ja tomusokerihuntu tekivät loppusilauksen.
 
Kakku paranee yön yli viileässä ässehtyessään - jos nyt joku jaksaa yön yli varrota! En minä ainakaan...

Toteaa Vanha rouva
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti