Jouluaattona vähän puolen päivän jälkeen luonto kylpi sinisessä valossa. Taivaallinen valoteos häikäisi muutaman hetken verran, kunnes ranta, metsä ja ja kaislikko vaipuivat pimeyteen. Siitä se joulukakun idea sitten lähti:
Leivoi neljän munan sokerikakkupohjan, jonka leikkasin kolmeen osaan. Täytteenä ja kuorrutteena käytin seuraavaa seosta:
- 400 g vaniljatuorejuustoa
- 200 g valkosuklaata
- 4 dl vispikermaa
Kostutin kunkin kerroksen sitruunamehulla terästetyllä vedellä. Levitin kakkukerrosten väliin puolukkamössöä, jossa oli 2 dl pakastepuolukoita ja 2 dl puolukkahilloa. Päälle levitin täytettä. Kokosin kakun ja laitoin painon päälle. Kakkupohja ässehtyi jääkaapissa aatosta joulupäivään.
Joulupäivänä rakentelin kakkukoristuksen, kun ensin pinnoitin kakun lopulla täytekuorrutteella:
- pursotettuja ruusuja
- tomusokerilla huurrettuja rosmariininoksia
- pensasmustikoita
- tähtianiksia
- rosepippureita
- kultapölyä.
Metsän sinisyys loppui kesken ;)
Vanha rouva
Kaunis sininen kuva ja kuinka upea kakku taas kerran!
VastaaPoistaKyllä Vanhan herran kelpaa!
Entäs Vanhan herran rouvan ;)
PoistaAivan uskomattoman upea inspiraation tulos! Myytkö koskaan tekemiäsi kakkuja? Vai oletko ammatiltasi kondiittori?! Niin upeita nuo sinun kakkusi ovat ulkonäöltään ja veikkaanpa, että makukaan ei ole huono ;)
VastaaPoistaEn ole kondiittori, vaan mummun ja emäntäkoulun opettama. Inspiroidun milloin mistäkin ja tykkään kokeilla. Joskus tekeleeni ovat lässähtäneitä pannukakkuja, joskus ne onnistuvat oikeinkin hyvin.
PoistaUpea kuva, kerrassaan valaistun jo sitä katsellessa.
VastaaPoistaKakkukin on upea, mutta rosé..? Taidan olla vähän tavis näissä asioissa.
Rosepippuri tuo piristystä muuten ankeaan kakkumaisemaan. Useimmiten se on vain koriste, mutta ei se pahalta maistukaan.
PoistaKuinka kauniit kuvat!
VastaaPoistaKiitos kiitos. Yritin parhaani.
PoistaHieno valo jouluaaton kuvassa. Sinun kakut ovat taideteoksia.
VastaaPoistaTaideteoksia on niin monenmoisia ;)
Poista