Lasimestarin kasvisten ohje on tässä: Viipaloi 200 g porkkanaa, 1 punasipuli ja 100 g punakaalia. Kiehauta liemi (2 tl inkivääriraastetta, 1,5 dl vettä, 1 dl sokeria, 1/2 dl etikkaa ja 1/4 tl suolaa). Kaada liemi kasvisten päälle ja anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden verran.
Tässä on meidän perheessä jo perinteeksi muodostunut porkkanasalaatti suoraan Neuvostoliitosta. Ohje on simppeli, kunhan muistaa antaa salaatin maustua kunnolla ennen syömistä. Kipakkuutta saa säädeltyä valkosipulin määrällä. Neukku vie takuulla liikojen konvehtien maut suusta!
Raasta 2-4 porkkanaa hienoksi. Purista joukkoon monta valkosipulinkynttä. Lisää oman maun mukaan saksanpähkinärouhetta ja rusinoita. Lisää 1 dl majoneesia. Sekoita. Anna ässehtyä muutama tunti.
Tänä vuonna poimimme mustarouskuja koritolkulla. Mustarouskujen polttavan maun saa eliminoitua hyvällä ryöppäyksellä. Sen jälkeen lihaisa, napakka sieni taipuu salaatiksi, joka ei kaipaa muuta kuin sipulihakkelusta, persiljaa, suolaa ja sitruunamehua. Jouluksi marinoin muutaman purkillisen pieniä mustiksia valkosipulinkynsien kera perinteiseen etikkaliemeen. Juju on siinä, että antaa sienipurkkien olla rauhassa maustumassa ainakin kolme kuukautta.
Vanha rouva
Arvostan tuota jouluruokakapinointia, mutta hieman epäröisin tuota inkivääriä.
VastaaPoistaLuulin, että mustarouskut ovat boikotissa? Tosin lapsena niitä isän kanssa kerättiin, eikä olla vieläkään kuoltu.
Ei olla mekään kuoltu. Eikä meillä joka päivä mustarouskuja syödä - vain herkkupäivinä.
PoistaInkiväärikasvikset kuulostaa hyvältä, mutta rosollin minäkin voisin kipata sinne sohvan taakse.
VastaaPoistaSamoilla linjoilla ollaan! Kyllä suku tietää =)
PoistaNyt kyllä nämä reseptit kiinnostaa todella etenkin porkkanasalaatti mutta nyt en oikein saanut selvää ohjeesta. Kirjoita minulle vastauksen muodossa se. 🤗❤
VastaaPoistaPoistin valokuvat ohjevihkostani ja kirjoitin ohjeet ruokakuvien alle.
PoistaMinä tein syksyllä kangasrouskuista etikkasieniä. Ovat helpompia ottaa syötäväksi kuin suolasienet.
VastaaPoistaMeidän joulupöydässä oli perinteisesti muiden äitien tekemät laatikot ja toisten isien pyytämät ja valmistamat kalat. Hyvin kuulema lämmitin.:)
Meilläkin syötiin muiden äitien tekemiä laatikoita. Hyvin lämmitin minäkin ;)
PoistaMielenkiintoisia ohjeita, kiitos että jaat kokeiltavaksi toisillekin!
VastaaPoistaEi muuta kuin kokeiluun!
Poista